13/03/2017: Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Βερολίνου 2017

13/03/2017: Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Βερολίνου 2017


13/03/2017: Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Βερολίνου 2017

Mε εξαιρετικές προβλέψεις για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία προς την Ελλάδα το 2017, πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, λόγω της μεγάλης ανόδου που σημειώνει στις προτιμήσεις των Γερμανών, η Ελλάδα τείνει να εξελιχθεί στον δεύτερο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό μετά την Ισπανία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου (DRV), κ. Norbert Fiebig.

 

Στην Έκθεση συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στο περίπτερο του ΕΟΤ, επιφανείας 867 τ.μ., φιλοξενήθηκαν συνολικά 76 Έλληνες συνεκθέτες – επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις συναντήσεις με τουριστικούς φορείς της γερμανικής αγοράς, από τους οποίους έλαβαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα.

 

Φωτό: Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τον κ. Klaus  Hildebrandt, Αρχισυντάκτη του μεγαλύτερου επαγγελματικού τουριστικού περιοδικού στη Γερμανία, FVW.

 

Το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές με εξέχοντες παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς.

 

Ειδικότερα, ο κ. Τρυφωνόπουλος συνομίλησε εντός του περιπτέρου με τους μεγαλύτερους Τ.Ος (Thomas Cook, DER Touristik Köln, FTI, Schauinsland – Reisen, Alltours, Attika Reisen, Studiosus Reisen κ.α.), αλλά και με σημαντικούς τουριστικούς εκπροσώπους σε διεθνές επίπεδο, ενώ είχε επίσης εκτενείς συνομιλίες με εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών της Γερμανίας (Lufthansa, Condor, AirBerlin) με κύριο θέμα τη διεύρυνση του δικτύου των αεροπορικών συνδέσεων προς νέους και ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς.

 

Φωτό: Ο ΓΓ του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών κ. Τάλεμπ Ριφάι.

 

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στη Γερμανία, ο κ. Τρυφωνόπουλος παραχώρησε συνεντεύξεις στα δύο μεγαλύτερα επαγγελματικά τουριστικά περιοδικά της Γερμανίας FVW και Touristik Aktuell. «Τα τελευταία έτη ο ελληνικός τουρισμός σημειώνει διαρκή επιτυχία, με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένας στους δύο επισκέπτες της χώρας μας επαναλαμβάνει την επιλογή του και μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία του στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του EOT στο FVW, αναφερόμενος επίσης στη σημασία που έχει η διατήρηση της ποιότητας του προσφερομένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε το επιτυχημένο μείγμα προβολής της χώρας μας, τόσο με κλασσική όσο και με διαδικτυακή διαφήμιση.

 

Φωτό: Ο Γ.Γ. ΕΟΤ με την Managing Director Thomas Cook Stefanie Berk. Διακρίνονται επίσης ο κ. Richard Raperport και ο κ. Stuart Adamson από την Thomas Cook Group.

 

Σημειώνεται τέλος ότι, κατά τις ημέρες του κοινού (11 και 12 Μαρτίου), το περίπτερο του ΕΟΤ κατέγραψε υψηλή επισκεψιμότητα από το γερμανικό κοινό, το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προσφερόμενο πληροφοριακό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και για τις δράσεις προβολής (ελληνική ζωντανή μουσική, παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα, γαστρονομικό event από αξιόλογους έλληνες chef, λήψη φωτογραφιών με φόντο ελληνικούς προορισμούς σε ειδικό foto booth), που πραγματοποιήθηκαν εκεί.