13/09/2013: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Βικτώρια

13/09/2013: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Βικτώρια


13/09/2013: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Βικτώρια

 

Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασαν στην υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, οι πρόεδροι του Νομοθετικού Συμβουλίου και της Νομοθετικής Συνέλευσης του Κοινοβουλίου της Βικτωρία κ.κ. Bruce Atkinson και Ken Smith, αντίστοιχα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου τους, κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο υπουργείο Τουρισμού.

 

Συγκεκριμένα μίλησαν για επιχειρηματικό ενδιαφέρον και σχέδιο επένδυσης, στην Ιθάκη, που προβλέπει δημιουργία μονάδας η οποία θα περιλαμβάνει και γήπεδα γκολφ. Ένα άθλημα στο οποίο επιδίδονται παρά πολλοί συμπατριώτες τους.

 

Οι κ.κ Atkinson και Smith συνεχάρησαν την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για το έργο της στο υπουργείο Τουρισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σύμφωνα με στοιχεία της χώρας τους, οι αφίξεις από την Αυστραλία προς την Ελλάδα σημείωσαν αύξηση κατά 28%, σε σχέση με τον προηγούμενο έτος.

 

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το πρόγραμμα  του υπουργείου Τουρισμού, για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, τόσο από τις παραδοσιακές όσο και από τις λεγόμενες μακρινές αγορές, όπως αυτή της Αυστραλίας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις στοχευμένες δράσεις που ανέπτυξε το υπουργείο Τουρισμού μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αναφορά έκανε και στο site του ΕΟΤ, που απευθύνεται στους κατοίκους της Αυστραλίας, οι οποίοι σχεδιάζουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, για τις διακοπές τους.

 

Η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι το υπουργείο Τουρισμού ενθαρρύνει τις ξένες τουριστικές επενδύσεις και για το λόγο αυτό προχωρεί στον  εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας. «Η Ελλάδα- τόνισε – είναι ένα τόπος που συνδυάζει τα πάντα. Διαθέτει μεγάλη ιστορία και Πολιτισμό. Παράλληλα όμως διαθέτει και πλούσιο ειδικό τουρισμό, όπως, αθλητικό, γαστρονομικό, θαλάσσιο τουρισμό».

 

Επίσης αναφέρθηκε και στον τουρισμό της Αθήνας, τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του. «Είναι πρόκληση για μας η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην πρωτεύουσα», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται  για την τόνωση της τουριστικής κίνησης της πρωτεύουσας.

 

Η ξένη αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης και σε αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.