13/11/2013: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Αργεντινή

13/11/2013: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Αργεντινή


13/11/2013: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Αργεντινή

Κοινή δήλωση συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής κ. Carlos Enrique Meyer, κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο Μπουένος Άϊρες.

 

Οι δυο υπουργοί εξέφρασαν την κοινή των επιθυμία, ώστε να υπάρξει μια νέα αρχή στην προώθηση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού, στη βάση της φιλίας των δυο λαών.

 

Η κοινή δήλωση περιλαμβάνει:

  • Την πραγματοποίηση δράσεων, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης, μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής.
  • Τις δυνατότητες διοργάνωσης ταξιδίων εξοικείωσης για τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
  • Την προώθηση και διευκόλυσνση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο  από έλληνες και Αργεντινούς επιχειρηματίες.
  • Την άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Ινστιτούτου Τουριστικής Προώθησης της Αργεντινής.
  • Την προώθηση συνεργασίας στις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Αγροτουρισμός, ο Οικολογικός και Πολιτιστικός τουρισμός.

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

 

Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Αργεντινής στον τουριστικό τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο και της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής κ. κ. Eduardo Zuain.

 

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης visa αλλά και το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας- Μπουένος Άϊρες.

 

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε στο κ. Eduardo Zuain το στρατηγικό  άνοιγμα που προτίθεται να κάνει η Ελλάδα στην Λατινική Αμερική καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια σημαντική αγορά, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικές προοπτικές για τη χώρα μας.

 

Παράλληλα τόνισε στον συνομιλητή της ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα εξαιρετικά δημοφιλής στους κατοίκους της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή).

 

Επίσης αναφορά έκανε και στο ενεργό ομογενειακό στοιχείο της Αργεντινής που θέλει να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα.

 

Η υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε ακόμη τον κ. Zuain για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για έξοδο από την οικονομική κρίση και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών.

 

Τέλος η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη παρέστη σε μεγάλη εκδήλωση για τους ομογενείς, που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα OSDE και CARI. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτριος Παντερμαλής και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή κυρία Ελένη Λειβαδίτου.