13/12/2019- Η Ελλάδα συναντάει την Ιταλία

13/12/2019- Η Ελλάδα συναντάει την Ιταλία


13/12/2019- Η Ελλάδα συναντάει την Ιταλία

Ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα από  Ιταλία προς Ελλάδα 

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ  σε Τορίνο και Μιλάνο

 

Σειρά συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουρισμού, είχε χθες και προχθές(11 και 12 Δεκεμβρίου)ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, σε Τορίνο και Μιλάνο, στο πλαίσιο των δύο workshops, που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας για την προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ιταλική αγορά.

Ο στόχος των επαφών ήταν διπλός. Αφενός να προβληθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αφετέρου να κινητοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός Ιταλών επισκεπτών που θα επισκεφθούν την χώρα μας κατά τη διάρκεια των εορτών. 

Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή και στέφθηκαν με  επιτυχία.

 

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/02/Photo-1-3.jpg

Σύντομος χαιρετισμός του Γ.Γ. ΕΟΤ στο workshop «Η Ελλάδα συναντάει το Τορίνο»

Από αριστερά ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία, κος Θεόδωρος Πασσάς, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κος Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακής Επιτροπής Επικοινωνιών, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Πιεμόντε, κος Alessandro de Cillis.

 

Στο πρώτο workshop (11/12/2019)  με θέμα «Η Ελλάδα συναντάει το Τορίνο» επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα ήρθαν σε επαφή  μέσω B2B συναντήσεων, με στελέχη περίπου εξήντα (60) εκπρόσωπων Τour Operators, τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και bloggers από την πόλη του Τορίνου και των γύρω περιοχών. Παράλληλα, παρέχονταν τουριστικές πληροφορίες για τους ελληνικούς προορισμούς με στόχο τη δημιουργία θετικού και γιορτινού κλίματος για τους επισκέπτες κατά την εορταστική περίοδο. Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, παρόντες ήταν  ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία, κος Θεόδωρος Πασσάς, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βούλα Πατουλίδου και ο  Δήμαρχος της Σκιάθου και  κος Θεόδωρος Τζούμας.

 

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/02/photo-2-1.jpg

Από αριστερά η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτκής Ενότητας Θεσ/νίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσ/νίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κος Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία, κος Θεόδωρος Πασσάς

 

 

Στόχος  του δεύτερου workshop (12/12/2019), στο Μιλάνο, ήταν η προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού στην Ιταλική αγορά.  

Στελέχη μεγάλων ξενοδοχείων και ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και οι  θεσμικοί τουριστικοί φορείς  This is Athens Convention & Visitors Bureau και  Thessaloniki Convention Bureau, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν –σε B2B συναντήσεις- το προϊόν τους σε περίπου σαράντα (40) εξειδικευμένους buyers (εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων, Meeting&incentives και οργανισμούς/ενώσεις).

 

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/02/photo-7.jpg

Άποψη του χώρου από τις Β2Β συναντήσεις

 

Κατά τη διάρκεια και των δύο εκδηλώσεων προβλήθηκε, το πολυβραβευμένο προωθητικό video του ΕΟΤ «Greece – Α 365-day destination», ενώ στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν διαφημιστικά και ενημερωτικά φυλλάδια του ΕΟΤ.