13/12/2020- Χάρης Θεοχάρης: Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία προχωράμε μπροστά

13/12/2020- Χάρης Θεοχάρης: Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία προχωράμε μπροστά


13/12/2020- Χάρης Θεοχάρης: Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία προχωράμε μπροστά

Σημεία από την ομιλία του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Τις προοπτικές ανάπτυξης της εθνικής τουριστικής βιομηχανίας παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού για το 2021. Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε επίσης στην τρέχουσα κατάσταση και στις ενέργειες της κυβέρνησης για την προστασία του τουριστικού κλάδου από τις συνέπειες της πανδημίας. Ο Υπουργός Τουρισμού άσκησε δριμύτατη κριτική στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αποτρέψει την ύφεση αλλά και να κρατήσει υπό έλεγχο την πανδημία».

 

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς, δεν κάνετε πια κριτική στους αριθμούς. Γιατί πάθατε ‘Βατερλό’ με τα 3 δις ευρώ που, δήθεν, δε θα έπιανε ο Ελληνικός Τουρισμός εφέτος. Τώρα, πλησιάζουμε στα 4 δις και πιστεύω πως θα τα ξεπεράσουμε. Με το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού η ύφεση είναι μικρότερη κατά 5%. Δεν τολμήσατε να επιτεθείτε στον Ελληνικό Τουρισμό ούτε το 2012 που βρίζατε και προπηλακίζατε. Το κάνετε τώρα που ο Ελληνικός και ο Παγκόσμιος Τουρισμός περνά τη χειρότερη κρίση του. Αν η κατάσταση είχε ξεφύγει, δε θα ήμασταν από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη. Και αν ο Τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τότε θα το είχαμε τον Αύγουστο. Με τη δική σας πρόταση για 700 εκατ. ευρώ στον εσωτερικό τουρισμό, θα είχαμε πάνω από 1.000 κρούσματα από τον Ιούλιο».

 

Παρουσιάζοντας μια σύντομη ανασκόπηση του 2020, ο Υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι «ερχόμαστε από μία χρονιά που, ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς -θυμίζω πως στον Τουρισμό είχαμε αύξηση 23% στους 2 πρώτους μήνες- αναγκαστήκαμε όλοι να αλλάξουμε ρότα. Να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή κρίση, βγάζοντας τον πραγματικό μας εαυτό». Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «το Υπουργείο πέτυχε απόλυτα τους στόχους του με το άνοιγμα του Τουρισμού. Οι οποίοι ήταν α) η αρμονική συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους. β) Η ασφάλεια για τουρίστες, εργαζομένους, επιχειρηματίες και πολίτες. γ) Η ενίσχυση της εικόνας του ‘Brand’ της χώρας με υποδειγματικές διαφημιστικές καμπάνιες της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού. δ) Την επίτευξη των στρατηγικών στόχων, με το άνοιγμα της κρουαζιέρας, την επέκταση της σεζόν και την άνευ προηγουμένου οικονομική ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού».

 

Αναφερόμενος στο 2021, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «όσα και αν πετύχαμε το 2020, οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας. Ο εμβολιασμός και τα γρήγορα ‘test’ αλλάζουν τα δεδομένα. Θα μπορούμε να υποδεχτούμε περισσότερο κόσμο με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Δουλεύουμε εντατικά σε διεθνές επίπεδο γι' αυτό. Όμως, ο ανταγωνισμός θα είναι αμείλικτος, τόσο ως προς τη διαμόρφωση των τιμών όσο και ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες».