14/03/2013: Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Λιάσκου στη Μόσχα

14/03/2013: Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Λιάσκου στη Μόσχα


14/03/2013: Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Λιάσκου στη Μόσχα

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού  κ. Αναστάσιος Λιάσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία,  προκειμένου να παρευρεθεί στις δύο εκθέσεις Τουρισμού που πραγματοποιούνται στη Μόσχα :  INTOUR MARKET (16/3 – 21/3) και  ΜΙΤΤ (21/3  – 23/3) .

 
Ο κ. Λιάσκος θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας και τους μεγάλους tour operators με αντικείμενο την προώθηση της Ελλάδας στη Ρωσική αγορά.
 
Συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 16/3 θα συναντηθεί με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Αλεξάντερ Μιχαίλοβιτς Ράντκοβ .
Την Κυριακή 17/3 θα συναντηθεί με τον Επικεφαλή της Ομοσπονδιακής  Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας (Υφυπουργό) κ. Ευγένι Πισαρέβσκι.
Τη Δευτέρα 18/3 θα ξεναγηθεί στην Έκθεση Τουρισμού, ενώ θα υποδεχθεί στο ελληνικό περίπτερο τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο πλαίσιο της επίσκεψής του Ρώσου Πρωθυπουργού στην έκθεση.
 
Συναντήσεις εξάλλου θα έχει και με τον Πρέσβη και τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα.
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Λιάσκος θα επισκεφθεί το VISA CENTER, ενώ θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων στα Ρωσικά ΜΜΕ.
 
Τέλος, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδας, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Αρχιμανδρίτη Σπ. Κατραμάδο και με βάση το Πρωτόκολλο που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού, θα έχουν κοινές επαφές, θα παραχωρήσουν κοινές συνεντεύξεις και θα παρευρεθούν από κοινού σε ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, με στόχο την προώθηση του προσκυνηματικού (θρησκευτικού) τουρισμού στη χώρα μας. 
 
Το Υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυναμική της ρωσικής αγοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό και στοχεύει στη μεγιστοποίηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Ελλάδα , το 2013.