14/03/2014: Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη στο Όσλο για ενίσχυση τουριστικού ρεύματος από Σκανδιναβία

14/03/2014: Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη στο Όσλο για ενίσχυση τουριστικού ρεύματος από Σκανδιναβία


14/03/2014: Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη στο Όσλο για ενίσχυση τουριστικού ρεύματος από Σκανδιναβία

Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στο Όσλο, συνάντησε τους σημαντικότερους για τον ελληνικό τουρισμό Τour Οperators.

 

Αντικείμενο της συζήτησης που είχε μαζί τους ήταν το πώς αυτοί μπορούν να εμπλουτίσουν τα τουριστικά πακέτα που προσφέρουν ώστε να ενισχύσουν την τουριστική ροή από την Νορβηγία αλλά και γενικότερα από τις Σκανδιναβικές Χώρες προς την Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα η κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τη διοίκηση των Τ.Ος: APOLLO, STARTOURS, VING & LILLEPUT και με αυτούς αντάλλαξε απόψεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και ταξιδιωτικών προορισμών που θα συμβάλλουν στον επιδιωκόμενο από την Ελλάδα στόχο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα εξετάστηκε και η δυνατότητα ενσωμάτωσης στα προγράμματα των Τ.Ος από Σκανδιναβία νέων ελληνικών προορισμών όπου αναπτύσσονται ειδικές μορφές τουρισμού όπως City breaks, Αγροτουρισμός και άλλες ειδικές τουριστικές θεματικές προσεγγίσεις όπου η Ελλάδα και διαθέτει τις δυνατότητες και αναπτύσσει με γρήγορους ρυθμούς. Ακόμα δόθηκε βαρύτητα και στις ιδιαίτερα δημοφιλείς στις Σκανδιναβικές Χώρες και τη Νορβηγία ειδικότερα, μορφές ειδικού τουρισμού όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός όπου η Ελλάδα έχει δημιουργήσει υποδομές και βάσεις για να αναπτυχθούν. Οι συναντήσεις και από τις δύο πλευρές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και κοινής στόχευσης.

 

Επισημαίνεται ότι η τουριστική περίοδος του 2014 αναμένεται ιδιαίτερα καλή για τους ελληνικούς προορισμούς σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κυρία Κεφαλογιάννη από τους Τ.Ος.

 

Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμού στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Νορβηγία παραχώρησε συνεντεύξεις σε μια από τις μεγάλη κυκλοφορίας εφημερίδα της Νορβηγίας την VG καθώς επίσης και σε δύο κλαδικά περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας.