14/03/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάνη στη Νορβηγία

14/03/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάνη στη Νορβηγία


14/03/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάνη στη Νορβηγία

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Νορβηγίας (Innovation Norway) είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης της στο Όσλο.

 

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Innovation Norway, οι τρόποι προώθησης των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και η προβολή των προορισμών της Νορβηγίας.

 

Σημειώνεται ότι το Innovation Norway αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία και τα social media. Στρατηγική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

 

 

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκαν τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο χωρών όπως η εκτεταμένη ακτογραμμή, ο πολυνησιακός χαρακτήρας, η ύπαρξη πολλών περιφερειακών αεροδρομίων, η συνεργασία του κεντρικού φορέα χάραξης τουριστικής προβολής με τις περιφερειακές διοικήσεις της Χώρας. Χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη των δυο χωρών και απαιτούν ειδικές δράσεις.

 

Επίσης επισημάνθηκε το ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως η κρουαζιέρα καθώς και η ανάπτυξη του τουρισμού σε υπερπόντιες αγορές π.χ. Βραζιλία, Κίνα.

 

Νωρίτερα, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από τον Έλληνα Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποίησαν κοινές συναντήσεις με τους επικεφαλής του Τμήματος αποστολής ασθενών στο Εξωτερικό Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Όσλο, με τη διοίκηση του νοσοκομείου Diakonhjemmet, κέντρο θεραπείας για όλους τους ρευματοπαθείς της Νορβηγίας καθώς επίσης με σημαντικό medical facilitator.

 

Συζήτησαν την προοπτική ανάπτυξης του Ιατρικού τουρισμού προς την Ελλάδα Νορβηγών για ιατρικούς λόγους καθώς επίσης και επιμέρους ζητήματα που αφορούν σε ενδεχόμενη συνεργασία.