15/04/2014: Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας

15/04/2014: Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας


15/04/2014: Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας

Στη σημασία ανάδειξης της Αθήνας ως βασικού μοχλού προβολής και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο 2ο Travel Trade Athens Workshop και Forum, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και το Athens Convention & Visitors Bureau, σε συνεργασία με τον European Tour Operators Association.
Μια εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών ταξιδιωτικών Οργανισμών, διοργανωτές συνεδρίων, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

«Η Αθήνα είναι ο καθρέφτης της χώρας. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να εκσυγχρονίσουμε το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι στόχος όλων είναι η Αθήνα να γίνει μητροπολιτικό κέντρο τουρισμού, με αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση – πρόσθεσε- εργάζονται πολλοί, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το τεράστιας σημασίας έργο που γίνεται στο Φαληρικό Δέλτα, με την κατασκευή της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Λυρικής Σκηνής και του περιβαλλοντικού πάρκου.

 

Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την Αθήνα στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. «Αποφασίσαμε να βάλουμε και πάλι την Αθήνα στο χάρτη διεθνών εκδηλώσεων. Η Αθήνα, να γίνει και πάλι, πόλη θετικών ειδήσεων», τόνισε και ανέφερε στο σημείο αυτό ότι την «επόμενη εβδομάδα, φιλοξενούμε στην Αθήνα και τους Δελφούς το διεθνές συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας κινηματογραφιστών, όπου οι μεγαλύτεροι διευθυντές φωτογραφίας του κόσμου θα βρίσκονται στην πόλη μας». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πρωτεύουσα δεν χρειάζεται κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις αλλά χαμηλούς τόνους και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

 

Καταλήγοντας η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι στόχος για το 2014 είναι να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επιτυχημένη πορεία που ακολουθήσαμε το 2013. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της χώρας, η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.