15/07/2011: Χαιρετισμός Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη σε άφιξη κρουαζιερόπλοιου

15/07/2011: Χαιρετισμός Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη σε άφιξη κρουαζιερόπλοιου


15/07/2011: Χαιρετισμός Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη σε άφιξη κρουαζιερόπλοιου

Την πρώτη προσέγγιση στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησε χθες το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Costa Favolosa , δυναμικότητος 3.500 επιβατών.

Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην εταιρεία Costa Crociere, μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία κρουαζιέρας περίπου (28.500 κλίνες ), μέλος του ομίλου Carnival που δραστηριοποιείται κυρίως στη Μεσόγειο.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, σε χαιρετισμό του με την ευκαιρία της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα της κρουαζιέρας.

«Κάναμε κάποια μεγάλα σημαντικά βήματα για τον θαλάσσιο τουρισμό, για τις υποδομές , για τις εγκαταστάσεις και για τις χερσαίες υπηρεσίες. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ακόμη περισσότερα», είπε ο κ. Νικητιάδης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σημαντική ενθάρρυνση για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας η σημερινή πρώτη προσέγγιση του Costa Favolosa στον Πειραιά.

Ο υφυπουργός στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «ο θαλάσσιος τουρισμός είναι αναπόσπαστο τμήμα της αναπτυξιακής μας προσπάθειας στον τουρισμό και έχουμε ιδιαίτερα ασχοληθεί με την κρουαζιέρα. Είχαμε διαρκή και ενεργή παρουσία στα τεκταινόμενα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού σε διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ πραγματοποιήσαμε και δεκάδες συναντήσεις με εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού της κρουαζιέρας διεθνώς προκειμένου να ακούσουμε τις θέσεις και τις απόψεις τους .

Επίσης πραγματοποιήσαμε στο Υπουργείο σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους κρουαζιέρας στην Ελλάδα, προκειμένου μαζί να εντοπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να αναζητηθούν τρόποι επίλυσής τους. Ο διάλογος αυτός ο τόσο πολύτιμος συνεχίζεται και σήμερα. Προσφάτως είχαμε συνάντηση με το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας και μεταξύ άλλων συμφωνήσαμε ότι θα λειτουργήσει Συμβουλευτική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι του κλάδου που θα εκφράζει απόψεις και θα υποβοηθά το έργο μας». Επίσης ο κ. Νικητιάδης στο πλαίσιο των επαφών που είχε για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Costa Crociere κ. Gianni Onorato.

Επισημαίνεται ότι στην εκδήλωση υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου παρέστη ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Francesco Paolo Trupiano, ο οποίος εξέφρασε τη διάθεσή του να υποστηρίξει την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι το κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε σήμερα και το Κατάκολο, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες του να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας.