16/01/2019: Διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Νορβηγία το 2019 – Συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση REISELIVSMESSEN του Όσλο

16/01/2019: Διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Νορβηγία το 2019 – Συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση REISELIVSMESSEN του Όσλο


16/01/2019: Διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Νορβηγία το 2019 – Συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση REISELIVSMESSEN του Όσλο

Διψήφια αύξηση των αφίξεων από την Νορβηγία προς την Ελλάδα αναμένεται το 2019 και προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή που κινήθηκε στα επίπεδα του 11,6%. Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε από τους κυριότερους Νορβηγούς Τ.Οs κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης REISELIVSMESSEN στο Όσλο της Νορβηγίας, 11-13 Ιανουαρίου 2019, όπου ο ΕΟΤ έλαβε μέρος για πρώτη φορά, με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο.

 

Από αριστερά: ο κ. Γιάννης Γούλιος, Αν. Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, η κ. Νίκη Καμπά, Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, ο κ. Παύλος Μούρμας, Αν. Ποϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας και ο κ. Βασίλης Γιασκουλίδης, στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας

 

Στην Έκθεση παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Γούλιος, ο οποίος με τον Αν. Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλο Μούρμα, είχε συναντήσεις με τον Διευθυντή Νορβηγίας-Φινλανδίας του Τ.Ο. APOLLO κ. Erik Haug και τον Production & Optimization Manager κ. Matthias Karlsson, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες συνδιαφήμισης και προωθητικών  δράσεων οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

 

Άποψη του περιπτέρου του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση REISELIVSMESSEN 2019 του Όσλο

 

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με εκπροσώπους και ιδιοκτήτες μικρότερων τουριστικών γραφείων που  προωθούν αποκλειστικά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως το HELLAS SPESIALISTEN, ή περιλαμβάνουν την Ελλάδα στα προγράμματα τους, όπως τα Γραφεία JOMFRUREISER με εναλλακτικές δραστηριότητες και PEER GYNT TOURS, online πρακτορεία και πλατφόρμες, όπως η REISEGIGANTEN, καθώς και με δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της Νορβηγίας REIS, VAGABOND και REISELYST.

 

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν, εξάλλου, η Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο κ. Νίκη Καμπά, καθώς και το στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Βασίλης Γιασκουλίδης.

 

Σημειώνεται ότι στην Έκθεση συμμετείχαν συνολικά 177 εκθέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών τουρισμού κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 30.000 άτομα.