16/05/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Αυστραλία

16/05/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Αυστραλία


16/05/2014: Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Αυστραλία

Η προώθηση του ελληνικού τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε σήμερα, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με το προεδρείο της Australian Federation of Travel Agents (AFTA), στο Σίδνει. H συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού στην Αυστραλία. Της πρώτης επίσκεψης υπουργού Τουρισμού από την Ελλάδα στην Αυστραλία.
 
Η κυρία Κεφαλογιάννη ανέλυσε στους εκπροσώπους του ταξιδιωτικού οργανισμού τη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός.
 
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της AFTA ενημέρωσαν την υπουργό Τουρισμού για την καλή εικόνα που έχει η Ελλάδα στην αγορά της Αυστραλίας και τις προοπτικές που υπάρχουν. Επίσης με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν το γεγονός της τοποθέτησης τουριστικών εντεταλμένων στη Μελβούρνη και το Σίδνει. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, αντιπρόεδρος του ΕΟΤ.
 
 
Η κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε επίσης με ομογενείς δημάρχους και τοπικούς συμβούλους του Σίδνει οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στις δράσεις του υπουργείου Τουρισμού και γενικότερα της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Σημειώνεται ότι χθες, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της πολιτειακής κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Αndrew Stoner, αρμόδιο για θέματα εμπορίου και επενδύσεων.
 
Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και κυρίως η εφαρμογή της διακρατικής συμφωνίας με την Αυστραλία για χορήγηση βίζας σε 500 άτομα, ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο. Αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης της τα επόμενα χρόνια, εφόσον το πρόγραμμα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
 
Ακολούθως η κυρία Κεφαλογιάννη είχε συναντήσεις με πολιτειακούς βουλευτές και ομογενείς πολιτικούς, μέλη της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας.
 
Τέλος η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τους σημαντικότερους tour operator του Σίδνει και παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ABC.