16/09/2013: Δήλωση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη

16/09/2013: Δήλωση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη


16/09/2013: Δήλωση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη

Στις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω διεύρυνση του ήδη αυξημένου τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, φέτος, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος- επισήμανε η υπουργός Τουρισμού, θα είναι δυο πολύ καλοί μήνες για τον ελληνικό τουρισμό, που αναμένεται να συμβάλουν στην μεγιστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν καταγράφει τη φετινή τουριστική περίοδο.

 

Ακολουθεί η δήλωση της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη.

 

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δυο πολύ καλοί μήνες για τον ελληνικό τουρισμό. Το Υπουργείο Τουρισμού συνεχίζει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μεγιστοποιήσει το τουριστικό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί. Συνδεθήκαμε με την αγορά και αποκαταστήσαμε επαφή με τους ισχυρότερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση παγκοσμίως. Εξελίσσουμε με ένταση την επικοινωνιακή μας στρατηγική. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό.Να προβάλουμε τη μοναδική ελληνική φιλοξενία.

 

Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε μαζί και τους επαγγελματίες του τουρισμού. Να αντιληφθούν τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται και να αδράξουν την ευκαιρία. Να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Να στηρίξουν περαιτέρω τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τη νέα μεγάλη πρόκληση για τον τουρισμό μας και την Ελλάδα».