17/02/2014: Δήλωση Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη

17/02/2014: Δήλωση Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη


17/02/2014: Δήλωση Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή τη σημερινή διυπουργική σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών των επιχειρήσεων, δήλωσε:
 
«Το υπουργείο Τουρισμού, εργάζεται συστηματικά και με συνέπεια για τη μεγαλύτερη δυνατή απλοποίηση των διοικητικών και αδειοδοτικών διαδικασιών.
 
Έχουμε κάνει πολύ δουλειά, με συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε όλο το φάσμα των αδειοδοτούμενων επιχειρήσεων.
 
Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από επενδύσεις, που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα για το κράτος. 
 
Ο τουρισμός απέδειξε ότι είναι βασικός πυλώνας επανεκκίνησης  της οικονομίας. 
 
Στις προτεραιότητες μας  είναι η προσέλκυση και η στήριξη νέων τουριστικών επενδύσεων. 
 
Προς αυτή τη κατεύθυνση συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια διευκόλυνσης των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
 
Αυτή την περίοδο στην Τζια, στη Μήλο, στην Ιό και στη Μεσσηνία, ολοκληρώνεται η διαδικασία  αδειοδότησης τεσσάρων τουριστικών επενδυτικών προτάσεων. 
 
Ειδικά στην περιοχή της Καλαμάτας, όπου λειτουργούν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, υπάρχει  βεβαιωμένο νέο επενδυτικό ενδιαφέρον, από την Grace Hotels. Μια νέα τουριστική επένδυση ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.
 
Όλες μας οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στην ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας».