17/06/2015: Πιο κοντά στην Ήπειρο το Ισραήλ

17/06/2015: Πιο κοντά στην Ήπειρο το Ισραήλ


17/06/2015: Πιο κοντά στην Ήπειρο το Ισραήλ

 

Μοναδικές εμπειρίες που απλόχερα προσφέρει η Ήπειρος στους επισκέπτες της , μοιράστηκαν δέκα εκπρόσωποι  Ισραηλινών  Μ.Μ.Ε. και τουριστικών επαγγελματιών σε ταξίδι  εξοικείωσης που  πραγματοποιήθηκε  στην περιοχή (από 02 έως 07 Ιουνίου ),με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την   Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Πρέβεζας , Μετσόβου αλλά και την ουσιαστική βοήθεια του κ. AVI KAPTZAN  και του portal  www.greecevisit.net ,που προβάλλει την Ήπειρο και υλοποιεί on line κρατήσεις απ όλο τον κόσμο. 
 
Οι δημοσιογράφοι από την Κρατικό τηλεοπτικό Kανάλι 1 και  Kανάλι 10, από τις κορυφαίες οικονομικές Ιστοσελίδες PASSPORTNEWS ,  WALLA,  NANA 10,  τις  τηλεοπτικές παραγωγές ANENY αλλά και στελέχη των τουριστικών εταιριών με πολυάριθμα  υποκαταστήματα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες οίνο-γαστρονομικές, με κορύφωση την γευσιγνωσία πιάτων με τρούφα στο ανατολικό Ζαγόρι και αγριόχοιρο από το φυσικό πάρκο του Μπουραζανίου, συνοδευόμενα από τα ξακουστά κρασιά τους . Εμπειρίες αθλητικές με πεζοπορία στο Βίκο και Rafting στην Αρίστη ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα πιο χαρακτηριστικά χωριά της Ηπείρου και να ζήσουν όπως και στα Τζουμέρκα ξεχωριστές εμπειρίες συνοδευόμενες από την θερμή φιλοξενία των κατοίκων της. 
 
Η ξενάγηση στην κοινότητα  των Εβραίων των  Ιωαννίνων και την  Συναγωγή  αποτέλεσε σημείο αναφοράς και τιμής στους πεσόντες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ η πολιτιστική ταυτότητα κάθε πόλης και χωριού της Ηπείρου μαζί με τις θαυμαστές γέφυρες και μοναστήρια διέγειραν συνεχώς το  δημοσιογραφικό και  τηλεοπτικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
 
Τα αεροπορικά εισιτήρια της αποστολής τα προσέφερε η Dayrise Tours, την οδική μεταφορά στην Ήπειρο προσέφερε η  Περιφέρεια Ηπείρου ενώ οι φιλοξενείς και τα γεύματα προσφέρθηκαν από τις Ενώσεις ξενοδόχων και τον σύλλογο.