18/09/2015: Οι Σέρβοι προτιμούν την Ελλάδα και το Αιγαίο για διακοπές

18/09/2015: Οι Σέρβοι προτιμούν την Ελλάδα και το Αιγαίο για διακοπές


18/09/2015: Οι Σέρβοι προτιμούν την Ελλάδα και το Αιγαίο για διακοπές

Eλάχιστη μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρουσίασε ο συνολικός αριθμός των Σέρβων που ταξίδεψαν εφέτος (2015) στο εξωτερικό, μέσω τουριστικών πρακτορείων, και ανέρχεται σε 600.000 άτομα.
 
Αυτό προκύπτει από  στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας (YUTA), κ. Αλεξάντρ Σένιτσιτς  σύμφωνα με τον οποίο "ορισμένοι Σέρβοι προτιμούν τα ελληνικά νησιά και κάθε χρόνο αλλάζουν προορισμό, αλλά αυτοί που πηγαίνουν στην Β. Ελλάδα στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν αλλάζουν προορισμό". 
 
Σύμφωνα με τον κ. Σένιτσιτς, οι ιδιοκτήτες των ταξιδιωτικών πρακτορείων ανανέωσαν τις συμβάσεις τους με τους Έλληνες ξενοδόχους και οι τιμές για την νέα τουριστική περίοδο κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με εφέτος, ενώ προσφορές θα γίνουν μόνο για early bookings. Όπως αναφέρεται και σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Αλεξάντρα Κρισμανοβιτς (σε ένθετο της ε/φ Novosti, 17/09), με υπέρτιτλο "Φέτος μειωμένος ο αριθμός των Σέρβων τουριστών που παραθέρισαν στο εξωτερικό" και τίτλο "Η Ελλάδα άνευ ανταγωνισμού, η Αττάλεια No.2", το  επόμενο καλοκαίρι η πλειοψηφία των Σέρβων θα παραθερίσει στο Αιγαίο. 
 
Ωστόσο, στο κείμενο αναφέρεται ότι παρόλο που ο μεγαλύτερος αριθμός παραθέρισε και φέτος στην Ελλάδα, ο πραγματικός νικητής είναι η Αττάλεια, δεδομένου ότι  τουρκική αεροπορική εταιρεία σημείωσε αύξηση διακινούμενων σέρβων τουριστών της τάξεως του 85%.
 
Επιπλέον σημειώνεται ότι σε ορισμένα Ελληνικά νησιά υπήρξαν λιγότεροι επισκέπτες από Σερβία, ενώ στη Μύκονο και στη Λέσβο δεν προσγειώθηκε φέτος ούτε ένα αεροπλάνο από Σερβία. 
 
Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι το φετινό καλοκαίρι δεν έχει ακόμα τελειώσει και ακόμα υπάρχουν last minute προσφορές. Eνδεικτικά, για 10 διανυχτερεύσεις/άτομο (Λεπτοκαρυά 29 ευρώ, Σύβοτα 59 ευρώ, Ρόδος 335 ευρώ).