19/03/2014: Συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙTΤ 2014

19/03/2014: Συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙTΤ 2014


19/03/2014: Συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙTΤ 2014

 

Εξαιρετική παρουσία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙTΤ 2014, που πραγματοποιείται στη Μόσχα, έχει το Ελληνικό Περίπτερο στο οποίο προβάλλεται η Ελλάδα ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Παρόντες στα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου, που έχει έκταση 800 τμ και συμμετέχουν περίπου 60 συνεκθέτες, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.

 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης της Μόσχας πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, με καθαρά ελληνικό χρώμα.

 

Την ίδια στιγμή οι κ.κ Αναστάσιος Λιάσκος και Πάνος Λειβαδάς έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους και σημαίνοντα στελέχη της ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας.

 

Παράλληλα, θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις σε Ρωσικά ΜΜΕ και κλαδικά έντυπα.

 

Οι δυο γενικοί γραμματείς περιγράφουν το στίγμα της τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας, αναπτύσσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας φιλόξενος, ασφαλής και αγαπητός προορισμός.

 

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή αυτή Έκθεση, σε ειδικό χώρο φιλοξενούνται οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας. Στόχος η κοινή προσπάθεια για προώθηση των προσκυνηματικών προορισμών της Ελλάδας.

 

Με αφορμή τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙTΤ 2014, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση.

 

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικότατα βήματα ώστε η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων να καταστεί απλούστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, πάντα σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Τις εν λόγω πολιτικές έχουμε ήδη εφαρμόσει και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με επιτυχία σε ιδιαίτερα σημαντικές αγορές μας όπως η Ρωσία, όπου έχει καταστεί δυνατή η έκδοση θεωρήσεων Σέγκεν εντός 48 ωρών. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο περαιτέρω διεύρυνσης του δικτύου των κέντρων θεωρήσεων – visacenter.

 

Με την ίδια αποτελεσματικότητα και συνέπεια θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε και φέτος τις πολιτικές μας ώστε οι ρώσοι επισκέπτες να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές της χώρας μας».