19/03/2014: Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Φεστιβάλ Αθηνών

19/03/2014: Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Φεστιβάλ Αθηνών


19/03/2014: Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Φεστιβάλ Αθηνών

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργο  Λούκο, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών τους για τη στήριξη του Φεστιβάλ και μέσω αυτού την προβολή της Ελλάδας στο Εξωτερικό.
 
Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και  του Φεστιβάλ Αθηνών, με στόχο την προβολή του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ μέσα από το διεθνές δίκτυο του ΕΟΤ, καθώς και με τη φιλοξενία στην Ελλάδα ξένων δημοσιογράφων.
 
Παράλληλα το υπουργείο Τουρισμού συμφώνησε να συμμετάσχει στις προσπάθειες για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας, όπου οργανώνονται μουσικές, θεατρικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
 
Σε δηλώσεις της η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι με αυτή τη συνάντηση εγκαινιάζεται μια νέα συστηματική συνεργασία που θα ωφελήσει τόσο το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ  όσο  και το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών.
 
Στόχος είναι η περαιτέρω ανάδειξη του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και η προσέλκυση ξένων επισκεπτών που θα έρχονται στη χώρα μας για να παρακολουθούν τις παραστάσεις του.