19/03/2018: Ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας εγκαινίασε το Forum και την Έκθεση για τη Διατροφή, Υγεία και Ομορφιά στο Ζάππειο

19/03/2018: Ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας εγκαινίασε το Forum και την Έκθεση για τη Διατροφή, Υγεία και Ομορφιά στο Ζάππειο


19/03/2018: Ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας εγκαινίασε το Forum και την Έκθεση για τη Διατροφή, Υγεία και Ομορφιά στο Ζάππειο

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 3ο FORUM και της Έκθεσης για την Διατροφή, Υγεία & Ομορφιά (ΔΥΟ FORUM) που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου.

 

Ο κος Τζιάλλας τόνισε τη σημασία του τουρισμού υγείας και ευεξίας ως μια μορφή τουρισμού με εξαιρετικές προοπτικές για τη χώρα, που αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, που υποστηρίχθηκε από νομοθετικές παρεμβάσεις για την επίλυση χρονίζοντων προβλημάτων και τις διαδικασίες αναγνώρισης των πηγών ως ιαματικών πόρων. Ανέφερε επίσης ότι εκδόθηκαν πρόσφατα οι Υπουργικές Αποφάσεις για τις προδιαγραφές των κέντρων θαλασσοθεραπείας και των μονάδων ιαματικής θεραπείας και κέντρων ιαματικού τουρισμού- θερμαλισμού που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

 

Ο ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας με την πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη, την Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυδία Ιωαννίδου -Μουζάκα, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Καθηγητή κ. Κ. Κουσκούκη και τον Πρόεδρο του Ελληνικοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Π. Κουτσίκο

 

Επισήμανε ακόμη τη συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου και τη στενή συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση νέων επενδύσεων στον τουρισμό υγείας.

 

Πρόσθεσε ότι η Μεσογειακή Διατροφή και η Ελληνική Κουζίνα αποτελούν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, δεδομένου ότι χαίρει διεθνούς αναγνώρισης ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO.

 

Η προβολή των προϊόντων με τις ευεργετικές τους ιδιότητες, όπως το μοναδικό ελληνικό ελαιόλαδο, η μεγάλη ποικιλία σε αρωματικά φυτά και βότανα, τα εκπληκτικά ελληνικά κρασιά, τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα και οι παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις που συνδέονται με την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε περιοχής, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου, όπως ανέφερε, με στόχο την δυναμική ένταξη τους στην ευρύτερη τουριστική αλυσίδα, και προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.