19/12/2019 – Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την αθλητική διοργάνωση «IRONMAN Greece 2020»

19/12/2019 – Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την αθλητική διοργάνωση «IRONMAN Greece 2020»


19/12/2019 – Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την αθλητική διοργάνωση «IRONMAN Greece 2020»

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού πραγματοποιείται στην Ελλάδα η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου «IRONMAN Greece». Πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως και που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2020.

 

Στη σημερινή εκδήλωση, όπου βραβεύθηκαν οι  Ελληνίδες που έχουν σταθεί στην εκκίνηση ενός «IROMAN» και όπου παρουσιάσθηκε το μετάλλιο «IRONMAN Greece 2020» και αναγγέλθηκε ο νέος  αγώνας «IRONKIDS», έδωσε το παρών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Δίνοντας τα μετάλλια στις αθλήτριες που βραβεύθηκαν, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, αφού τις συνεχάρη, εξέφρασε το θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν. «Διανύοντας 1,9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο, επιβεβαιώνουν ότι όλα είναι δυνατά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

 

 https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/iron.jpg

 

«Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε την αιγίδα μας», είπε ο Υπουργός Τουρισμού, ο οποίος συμπλήρωσε: «Τέτοιες διοργανώσεις θέλουμε, διότι αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για να προσελκύσουμε επισκέπτες, είτε ως αθλητές είτε ως θεατές, υψηλού επιπέδου».

 

«Θέλουμε τουρισμό που να αφήνει το αποτύπωμά του. Θέλουμε ο τουρίστας, όχι μόνο να φεύγει, από τη χώρα μας, πιο ξεκούραστος αλλά και γεμάτος εμπειρίες», προσέθεσε.

 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε: «Η στήριξη μιας τόσο σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης είναι στρατηγική επιλογή του Υπουργείου και υπηρετεί το στρατηγικό σχεδιασμό για διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος. Η επένδυση στον αθλητικό τουρισμό υπολογίζεται στο 12,12% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Η πρώτη διοργάνωση «IRONMAN GREECE» προσέλκυσε επισκέπτες υψηλού επιπέδου με μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από αυτό των άλλων διοργανώσεων».

 

«Χρειαζόμαστε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Είναι ευχή όλων μας είναι ο φετινός αγώνας να στεφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και να εξελιχθεί στον απόλυτο θεσμό», είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε: «πέρα από τους διοργανωτές, αξίζουν συγχαρητήρια και στις Ελληνίδες που βρέθηκαν στην εκκίνηση του «IRONMAN» και βραβεύτηκαν σήμερα για το πείσμα, τη θέληση και την αγωνιστικότητά τους. Αυτή την Ελλάδα υπερασπιζόμαστε, την Ελλάδα  που αγωνίζεται και νικά».