20/01/2012: Ομιλία Γ. Νικητιάδη στο φόρουμ Katar – Ελλάδα

20/01/2012: Ομιλία Γ. Νικητιάδη στο φόρουμ Katar – Ελλάδα


20/01/2012: Ομιλία Γ. Νικητιάδη στο φόρουμ Katar – Ελλάδα

Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και τις σημαντικές δυνατότητες επένδυσης στον ελληνικό τουρισμό, επεσήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Tουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Κατάρ-Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαγονήσι Αττικής.

Στο Φόρουμ μίλησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ Yousef Hussain Kamal και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Ο κ. Γ. Νικητιάδης τόνισε ότι τα ιστορικά ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα που σημειώθηκαν το 2011 ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και των κοινωνικών και οικονομικών φορέων. Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ορισμένα σημαντικά σημεία της δεκαετούς στρατηγικής που έχει χαραχθεί και ακολουθείται για την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος:

  • Επέκταση της τουριστικής περιόδου και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.
  • Βελτίωση των τουριστικών υποδομών και εγκαταστάσεων.
  • Έμφαση στον «πράσινο» τουρισμό.
  • Ανάπτυξη ειδικών τουριστικών τομέων όπως η κρουαζιέρα, ο συνεδριακός τουρισμός και ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός.
  • Η ενεργοποίηση δύο ειδικών προγραμμάτων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γ Νικητιάδης ανέφερε στο πολυπληθές ακροατήριο τις δυνατότητες για επικερδείς επενδύσεις που δημιουργεί η τουριστική στρατηγική που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια όπως η κατασκευή συνεδριακών κέντρων, γηπέδων γκόλφ, κέντρων θαλασσοθεραπείας και spa, θεματικών πάρκων, αθλητικών κέντρων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε επαφές με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου του Κατάρ καθώς συμμετείχαν στο φόρουμ, μεταξύ άλλων, ο διεθνής επενδυτικός φορέας Qatar holding LLC, ο εθνικός φορέας επεξεργασίας πετρελαίου Qatar, η εταιρεία real estate Qatari Diar, ο κρατικός οργανισμός τροφίμων Qatar National Security Programme και η αλυσίδα supermarket με 98 καταστήματα Lulu Hypermarkets.