20/02/2013: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με την Υπουργό Τουρισμού της Γαλλίας Σύλβια Πινέλ

20/02/2013: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με την Υπουργό Τουρισμού της Γαλλίας Σύλβια Πινέλ


20/02/2013: Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με την Υπουργό Τουρισμού της Γαλλίας Σύλβια Πινέλ

 

Η ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα, με την υπογραφή συμφώνου  συνεργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με την Γαλλίδα υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Βιοτεχνίας κυρία Σύλβια Πινέλ, η οποία ήρθε στην Αθήνα, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

 

Η υπογραφή της προαναφερόμενης συμφωνίας αποτελεί απόρροια  της συστηματικής συνεργασίας των δυο πλευρών τους τελευταίους δυο μήνες. Συγκεκριμένα αποτελεί συνέχεια της συνάντησης της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με την κυρία Σύλβια Πινέλ κατά την επίσκεψη της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού στο Παρίσι, στις 17 Δεκεμβρίου  2012.

 

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη  κοινών τουριστικών προγραμμάτων, με σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γαλλία προς την Ελλάδα. Επίσης συζητήθηκαν  όλα  τα διμερή θέματα  αλλά και ζητήματα, που σχετίζονται με τις τουριστικές επενδύσεις και την ανάπτυξη ειδικών  μορφών τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος και γαστρονομικός τουρισμός.

 

Η κυρία Σύλβια Πινέλ κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν με την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε την υποστήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να βγει ξανά στις αγορές.

 

Μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού, δήλωσε: «Χαίρομαι που υποδέχομαι στην Αθήνα τη συνάδελφο μου υπουργό Βιοτεχνίας, Εμπορίου και Τουρισμού κυρία Σύλβια Πινέλ. Σήμερα, υπογράφουμε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών για την οικονομία και τον τουρισμό μας. Προσβλέπουμε και δουλεύουμε στην προσέλκυση επενδύσεων αλλά και ακόμα μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στη χώρα μας. Για την Ελλάδα η Γαλλία είναι μια φίλη και σύμμαχος χώρα. Και οι καλοί φίλοι φαίνονται πάντα στα δύσκολα».

 

 

Το πλήρες κείμενο που υπογράφθηκε μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για συνεργασία στον τουρισμό