20/03/2014: Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα οδηγείται με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση

20/03/2014: Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα οδηγείται με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση


20/03/2014: Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα οδηγείται με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση

Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα οδηγείται με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στην Ευρωπαική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

 

«Το σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία είναι ένα ισχυρό σημάδι ανάκαμψης. Είναι μια ισχυρή δόση αισιοδοξίας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ακόμα πιο μεθοδικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «αποτελεί κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον καθώς αυξάνει το Ακαθάριστο εθνικό Προϊόν. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Κρατάει τους νέους ανθρώπους στις περιφέρειες τους. Βοηθάει στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών».

 

Ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς, η κυρία Κεφαλογιάννη είπε ότι στόχος μας για το 2014 είναι να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση, τα έσοδα της χώρας και να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών μας προϊόντων.

 

Παράλληλα – πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού- στόχος μας είναι, όσο το δυνατόν περισσότερο, να μειώσουμε το βαθμό επηρεασμού κάθε τουριστικής σεζόν από συγκυριακά, πολιτικά ή άλλα γεγονότα.

 

«Η στρατηγική μας, που είχε σαν στόχο την ολική επαναφορά της Ελλάδας στις μεγάλες παραδοσιακές αγορές, αποδίδει τα μέγιστα», επισήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη.

 

Τέλος αναφερόμενη στο τουρισμό της πρωτεύουσας, τόνισε ότι η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του υπουργείου για άμεση επαναφορά και δυναμική καθιέρωση της στο τουριστικό χάρτη. Προς αυτή τη κατεύθυνση- είπε- γίνεται συστηματική και αθόρυβη δουλειά. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις. «Τα σημάδια της ανάκαμψης είναι ορατά», τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη.