20/09/2021 – ΔΕΘ- Δημήτρης Φραγκάκης: «Φέτος πετύχαμε τους στόχους μας αλλά οι προκλήσεις είναι μπροστά»

20/09/2021 – ΔΕΘ- Δημήτρης Φραγκάκης: «Φέτος πετύχαμε τους στόχους μας αλλά οι προκλήσεις είναι μπροστά»


20/09/2021 – ΔΕΘ- Δημήτρης Φραγκάκης: «Φέτος πετύχαμε τους στόχους μας αλλά οι προκλήσεις είναι μπροστά»

 

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης το Σαββατοκύριακο 18-19/09/21 και μετείχε σε πάνελ του συνεδρίου, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Πανδημία COVID: Απειλή ή ευκαιρία;»

 

Επίσης, επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΟΤ στην ΔΕΘ και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκο Ποζρικίδη.

 

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας ΕΟΤ και ΔΕΘ για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

 

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δύο ήταν οι βασικοί στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση για την φετινή τουριστική περίοδο. Ο πρώτος ήταν να ανοίξουμε με ασφάλεια εφαρμόζοντας υγειονομικά πρωτόκολλα και ταξιδιωτικές διαδικασίες που θα διασφάλιζαν την υγεία των επισκεπτών, των εργαζόμενων αλλά και της κοινωνίας. Ο δεύτερος στόχος, ήταν να έχουμε μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή φτάνοντας ακόμα και στο 50% των αφίξεων του 2019. Πετύχαμε και τους δύο στόχους. Και τα καταφέραμε. Γιατί είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία και με την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων του τουριστικού κλάδου».

 

Μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Πανδημία COVID: Απειλή ή ευκαιρία;», που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στα διαρθρωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος: «Καθώς βαδίζουμε προς την μετά πανδημία εποχή ο τουρισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας. Η κρίση που περνάμε λειτουργεί ως επιταχυντής εξελίξεων και οι μικρές νίκες που πετύχαμε μέχρι σήμερα στον κλάδο του τουρισμού δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχάσουμε. Η βιωσιμότητα, η βελτίωση των υποδομών, η ψηφιοποίηση, η προβολή της αυθεντικότητας και την ξεχωριστής ταυτότητας της χώρας μας, η επένδυση στις ποιοτικές υπηρεσίες και την εκπαίδευση, αποτελούν ανάμεσα στα άλλα τις σημαντικότερες προκλήσεις για την επόμενη μέρα. Είναι κρίσιμα στοιχήματα, που πρέπει να κερδίσουμε για να ισχυροποιηθούμε ακόμα περισσότερο στον διεθνή ανταγωνισμό», τόνισε μεταξύ άλλων.

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ επισκέφθηκε επίσης, περίπτερα Περιφερειών, συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ενώ συμμετείχε και στην συζήτηση που διοργάνωσε ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» με θέμα τον τουρισμό στην Βόρεια Ελλάδα.