21/02/2017: Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

21/02/2017: Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ


21/02/2017: Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Σειρά σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων με τουριστικό ενδιαφέρον, που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ με αντίστοιχες αποφάσεις του Γ.Γ. του Οργανισμού κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου. 
 
Ειδικότερα, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στο Darling Harbor του Σίδνεϊ της Αυστραλίας από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της πόλης το «Ελληνικό Φεστιβάλ», ένας ετήσιος θεσμός που θεωρείται από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής και κάθε χρόνο επισκέπτονται περισσότερα από 200.000 άτομα. Στόχος του είναι η διατήρηση και διάδοση των ελληνικών ηθών και εθίμων και παράλληλα η προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην ευρύτερη κοινωνία της χώρας, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, προβολές ελληνικών ταινιών κ.ά. 
 
Ταυτόχρονα, δύο ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις, το «Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι» και το «Θαλασσινό Καρναβάλι» της Χαλκίδας, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες για την προώθηση αυτών των τουριστικών προορισμών μέσα από την ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής τους φυσιογνωμίας. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, ένα από τα ιστορικότερα και γνωστότερα στην Ελλάδα, αποτελεί έναν διαχρονικό θεσμό με ανοδική πορεία και ανεξίτηλα αποτυπώματα στην πανέμορφη αυτή πόλη της Κρήτης, βραβευμένο μεταξύ άλλων από τα Tourism Awards για «Τις πρωτοβουλίες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου» (2014), καθώς και από το Best City Award για την «Τουριστική Ανάπτυξη με βάση την πολιτιστική ταυτότητα» (2016). Το «Θαλασσινό Καρναβάλι» της Χαλκίδας είναι ένας νεοείσακτος και ιδιαίτερα πρωτοποριακός θεσμός, καθώς είναι το μοναδικό καρναβάλι στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που διαδραματίζεται κυρίως στη θάλασσα, ελκύοντας δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών στην όμορφη πρωτεύουσα της Εύβοιας. 
 
Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017 υλοποιείται η παγκόσμια περιοδεία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική», στο πλαίσιο του «Έτους Νίκου Καζαντζάκη 2017 – 60η επέτειος από το θάνατό του». Η παράσταση πραγματοποιείται από τον πολιτιστικό οργανισμό «Sound & Picture Theater Production», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Ελληνικό Τμήμα της «Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη» (ΔΕΦΝΚ) και σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (Βρυξέλλες, Παρίσι, Μόναχο, Γενεύη, Μόσχα, Στοκχόλμη κ.ά.), στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο), στην Αφρική και στην Ασία (Πεκίνο, Τόκιο, Νότια Κορέα), ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων εκδηλώσεων για το Έτος Ν. Καζαντζάκη 2017, που περιλαμβάνουν επίσης διεθνή συνέδρια, επισκέψεις στους τόπους όπου έζησε ή πέρασε ο κορυφαίος Έλληνας συγγραφέας, απονομή διεθνούς βραβείου κ.λπ.