21/05/2013: Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με κινέζους δημοσιογράφους

21/05/2013: Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με κινέζους δημοσιογράφους


21/05/2013: Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με κινέζους δημοσιογράφους

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων και την Επιτετραμένη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας κυρία Zhao Liyng  είχε σήμερα το πρωί η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού. Η υπουργός επισήμανε στους συνομιλητές της ότι στόχος του υπουργείου είναι να καταστεί η Ελλάδα, πρώτος τουριστικός προορισμός για τους κινέζους, στην Ευρώπη.
 
 
Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια. Παράλληλα  η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι οι δυο λαοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιήσουν, με αμοιβαίο όφελος. Επίσης εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων στο τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα –είπε η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη – θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Κίνα. Και διαβεβαίωσε τους κινέζους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί  μεταξύ των δυο χώρων, από το 2006.
 
Η υπουργός Τουρισμού ζήτησε από τους κινέζους δημοσιογράφους να προβάλλουν την Ελλάδα στην πατρίδα τους και επισήμανε ότι λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα διευκολύνουν την προσέλκυση των κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων η κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη ανέφερε τα βήματα προόδου που έχουν αρχίσει να γίνονται  όσον αφορά την έκδοση visa για τους συμπατριώτες τους. Τις επίσημες συζητήσεις που έγιναν κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Κίνα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Shao Qiwei, για λειτουργία απευθείας αεροπορικής γραμμής Αθήνας- Πεκίνο. Το ενημερωτικό  υλικό για το πολιτισμό και τις ομορφιές της Ελλάδας που ετοιμάζεται και θα είναι μεταφρασμένο  στη γλώσσα τους. Στο σημείο αυτό επισήμανε και την πρώτη χρηστική εφαρμογή στη κινέζικη γλώσσα που είναι ήδη διαθέσιμη για τα smart phones. Την ειδική άδεια που θα δίδεται σε κινέζους για να έχουν το δικαίωμα να ξεναγούν τους συμπατριώτες τους, που επισκέπτονται την Ελλάδα.
 
Τέλος η υπουργός Τουρισμός ενημέρωσε τους κινέζους δημοσιογράφους για το νέο  ντοκιμαντέρ Glamorous Greece, που είναι συμπαραγωγή της κινεζικής τηλεόρασης CCTV και της ΕΡΤ. Το ντοκιμαντέρ, που αποτελείται από τρία επεισόδια, γυρίστηκε στην Ελλάδα και προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό και τους έλληνες. Αλλά και για τη νέα ρομαντική κινεζική ταινία με τίτλο «Έρωτας στο Πεκίνο», γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στην Σαντορίνη. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινέζικους κινηματογράφους στις 14 Φεβρουαρίου 2014.