22/01/2021 – Συνάντηση Yφυπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ

22/01/2021 – Συνάντηση Yφυπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ


22/01/2021 – Συνάντηση Yφυπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ

Τη νέα Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε σήμερα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

 

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Στυγμιότυπο-από-τη-συνάντηση-1.jpg

 

Ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε την Υφυπουργό για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι, τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε και την στενή συνεργασία με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Παράλληλα συζητήθηκε η διαμόρφωση της τριετούς στρατηγικής του Οργανισμού για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και ειδικότερα τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας καμπάνιας της χώρας ενόψει της τουριστικής περιόδου 2021. Ειδικότερα συζητήθηκε ο ρόλος των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και οι συνεργασίες, που έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογηθεί, με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού διεθνώς.

 

Ακόμα, ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε την Υφυπουργό σχετικά με το πρόγραμμα των τουριστικών εκθέσεων του 2021 και το νέο virtual περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνεται σε αυτόν τον τομέα, καθώς και για τους βασικούς άξονες των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας που δρομολογεί ο ΕΟΤ για το επόμενο εξάμηνο.

 

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Στιγμιοτυπο-απο-τη-συνάντηση-1.2.jpg

 

Η κ. Ζαχαράκη, από την πλευρά της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού και  στους τρόπους προβολής και ανάδειξης των εμπειριών στους τουριστικούς προορισμούς της  χώρας μας, που έχουν θεματικό τουριστικό ενδιαφέρον. Τόνισε δε, την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας με τις Περιφέρειες και τους κατά τόπους φορείς, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

 

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν, τέλος, ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, για τα οποία συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα.