22/02/2018: Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία για το 2018

22/02/2018: Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία για το 2018


22/02/2018: Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία για το 2018

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου ΙFT με δυναμική παρουσία και σημαντικές επαφές της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τουριστικούς παράγοντες

 

Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙFT της Σερβίας στο Βελιγράδι. Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κορυφαία τουριστική έκθεση της Σερβίας και συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη στα εγκαίνια της έκθεσης για την προβολή της Ελλάδας, παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας κας Ana Brnabic, και του Αντιπροέδρου της Σερβίας και ομολόγου της Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ.Rasim Ljiajic.

 

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών στη Σερβία, ΜΜΕ και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών στην έκθεση.

 

Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην έναρξη της τελετής εγκαινίων της έκθεσης της Σερβίας, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα

 

Η Υπουργός, χαιρετίζοντας στην έναρξη της τελετής εγκαινίων, αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και στη διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Σερβία τα τελευταία χρόνια.

 

Οι αφίξεις Σέρβων στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 2017 τις 850.000 με αύξηση μεγαλύτερη του 15%. Η ισχυρή αυτή δυναμική συνεχίζεται και το 2018 με αύξηση που επίσης ξεπερνά το 15%.

 

Η Υπουργός τόνισε ότι αποτελεί κοινή βούληση των δύο χωρών η ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας και η υποστήριξη της θετικής δυναμικής που καταγράφεται, με στόχο την εκατέρωθεν αύξηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Σερβία κ. Ηλιάδη, τον πρίγκηπα της Σερβίας Αλέξανδρο Καραγεώργεβιτς και την Ελληνίδα σύζυγό του

 

Η κα Κουντουρά πραγματοποίησε επίσης συνάντηση εργασίας με τον Σέρβο ομόλογό της κ. Ljiajic παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού για τον τουρισμό κας Renata Pindžo για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και των δράσεων εξωστρέφειας και την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών σε εφαρμογή της διμερούς τουριστικής συνεργασίας που υπέγραψαν, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017.

 

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Βελιγράδι, η Υπουργός Τουρισμού είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ivica Dacic και με τον Υπουργό Άμυνας κ.Αleksandar Vulin, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή τους.

 

Η Ελλάδα προβλήθηκε δυναμικά σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ ως τιμώμενη χώρα της έκθεσης, όπου παρέστησαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της σερβικής τουριστικής βιομηχανίας και συμμετέχοντες στην έκθεση.

 

Η Υπουργός Τουρισμού με τον Αντιπρόεδρο της Σερβίας και Ομόλογό της και ομολόγου της Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ.Rasim Ljiajic στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση τουρισμού, με συμμετέχοντες της Περιφέρειας Ηπείρου

 

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σερβίας με στόχο την δυναμική προώθηση και προβολή της χώρας μας στη Σερβική αγορά.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός, στο πλαίσιο της δυναμικής προβολής της ως τιμώμενη χώρα.

 

Ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο 194 τ.μ. όπου φιλοξενούνται 14 συνεκθέτες από την Ελλάδα, Περιφέρειες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικοί Οργανισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στο περίπτερο του ΕΟΤ και την ειδική σκηνή εκδηλώσεων στον εκθεσιακό χώρο, διοργανώνονται από το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο κοινό της έκθεσης.

 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με την πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabic (δεξιά)