23/01/2012: “Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Γιώργου Κολέτσου στην τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ” Ελσίνκι 18 – 21.1.2012

23/01/2012: “Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Γιώργου Κολέτσου στην τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ” Ελσίνκι 18 – 21.1.2012


23/01/2012: “Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Γιώργου Κολέτσου στην τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ” Ελσίνκι 18 – 21.1.2012

Την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ΜΑΤΚΑ 2012, στη Φιλανδία, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος. Η Έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ελσίνκι και είναι η μεγαλύτερη της Φιλανδικής αγοράς, και μια από τις σημαντικότερες για ολόκληρη τη Σκανδιναβία. Συμμετέχουν 1200 εκθέτες και δέχεται περισσότερους από 80.000 επισκέπτες.

Στην Έκθεση έλαβε μέρος και φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με εθνικό περίπτερο και συνεκθέτες από την Περιφέρεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γ. Κολέτσος, παρέστη στα εγκαίνια της ΜΑΤΚΑ 2012, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Πέτρου Αλεβιζάτου και είχε σειρά συναντήσεων με tour operators και άλλους επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς όπου συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού καθώς και την προσέλκυση επισκεπτών από την σημαντική αγορά της Σκανδιναβίας που αποτελεί παραδοσιακή αγορά για τη χώρα μας και την προτιμούν ως τουριστικό προορισμό επί σειρά ετών. Ειδικά για του Φιλανδούς η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός μετά την Ισπανία. Το 2011 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 183.000 Φιλανδοί.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με την κ. Merja Hamari, Commercial Director της Tjareborg.fi, με τον κ. Peik Martin, General Manager της Finnmatkat (TUI NORDIC), με τον κ. Erik Elmsater, Area Manager, Foreign Markets, της Air Norwegia (2η μεγαλύτερη εταιρεία στη Σκανδιναβία και η 3η Low Cost στην Ευρώπη), με τον κ. Τάκη Φιλιππόπουλο, αντιπρόεδρο της Apollo Kuoni και με τον κ. Tom Christides, Vice President, Communication & Public Affairs της Blue 1,(SAS Group Company), την κ. Sanna Forsstrom-Hack, Marketing Manager της Aurinko (Member of the Finnair Group).

Eπίσης συναντήθηκε με τον κ. Jarmo Linden, State Seccretary, με τον Πρόεδρο του Finnish Tourism Board κ. Jaakoo Lehtonen καθώς και με τον Πρόεδρο της Finnish Fair Corporation, κ. Hanglund.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Φιλανδών δημοσιογράφων, όπου ο κ. Κολέτσος μίλησε για τη στρατηγική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού προϊόντος καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης της Ελληνικής τουριστικής αγοράς ειδικότερα όσον αφορά τις Σκανδιναβικές χώρες, αναφερόμενος επίσης στη μεγάλη δυναμική των θεματικών μορφών τουρισμού που καθορίζουν πλέον την χώρα μας ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό και δίνουν τη δυνατότητα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που αποτελεί σαφή στόχο της πολιτικής στρατηγικής μας.

Από Γραφείο Επικοινωνίας

Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού