23/03/2016: Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην Τουριστική Έκθεση Μόσχας “ΜΙΤΤ 2016”

23/03/2016: Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην Τουριστική Έκθεση Μόσχας “ΜΙΤΤ 2016”


23/03/2016: Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην Τουριστική Έκθεση Μόσχας “ΜΙΤΤ 2016”

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στη Μόσχα, “ΜΙΤΤ 2016”, στην οποία η παρουσία της χώρας μας είναι έντονη. H κυβέρνηση εκπροσωπείται από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά και τον ΓΓ ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, οι οποίοι, κατά την τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Περιπτέρου, παρουσία της Πρέσβειρας της Ελλάδος στη Μόσχα, κας Δανάης –Μαγδαληνής Κουμανάκου, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή, που βρίσκομαι για άλλη μια φορά εδώ, σε αυτή την καταπληκτική χώρα και σε αυτή τη σπουδαία έκθεση. Είμαι εδώ, και θα είμαι εδώ ελπίζω και του χρόνου. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα δίπλα σας. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλες και όλους όσους έχετε προτιμήσει μέχρι σήμερα την υπέροχη πατρίδα μας, την Ελλάδα, και έχετε γευτεί τις στιγμές και εμπειρίες των διακοπών σε μία πολύ φιλόξενη χώρα όπως είναι η Χώρα μας.

 

Η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν δεσμούς πραγματικά πολύ δυνατούς στην ιστορία και στον πολιτισμό, και σήμερα αναθερμαίνονται ακόμη περισσότερο σε όλους τους τομείς, μέσω των κυβερνήσεών μας. Εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας δείχνετε και αγαπάτε τόσο πολύ την Ελλάδα, και την επισκέπτεστε συχνά, θέλω να σας προσκαλέσω – είναι μία ανοιχτή πρόσκληση – να έλθετε να ανακαλύψετε και όλες τις κρυφές και υπέροχες ομορφιές της.

 

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, θέλω να εγκαινιάσω το περίπτερό μας, να σας ευχαριστήσω όλες και όλους που είστε εδώ σήμερα και σας περιμένουμε στην Ελλάδα και φέτος.»

 

ΓΓ ΕΟΤ: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας. Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση της Μόσχας έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία, λόγω της ξεχωριστής σχέσης των δύο λαών. Ελπίζουμε, ότι και φέτος η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρώτη προτίμηση των Ρώσων Τουριστών και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια.

 

Είμαστε βέβαιοι, ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε προτίμηση, ακόμα και του πιο απαιτητικού Ρώσου τουρίστα, με πάρα πολλά θεματικά είδη διακοπών. Ο θρησκευτικός, περιπατητικός και ιαματικός τουρισμός, αλλά και ο αθλητικός και θαλάσσιος τουρισμός, είναι μόνο μερικά παραδείγματα της δυναμικής προσφορά της όμορφης Ελλάδας μας.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στην ιδιαίτερη σημασία του 2016 ως «Έτους Ελλάδας – Ρωσίας και Ρωσίας –Ελλάδας», ένα ξεχωριστό έτος, όπου οι δύο χώρες μας ενισχύουν τους δεσμούς τους σε πολλά τα επίπεδα – στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Ιστορία- σε όλα αυτά που έχουν ενώσει τους δύο σπουδαίους λαούς μας εδώ και εκατονταετίες.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας και καλή επιτυχία στην Έκθεση».