23/09/2011: Χαιρετισμός Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη στην ημερίδα του ULI

23/09/2011: Χαιρετισμός Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη στην ημερίδα του ULI


23/09/2011: Χαιρετισμός Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη στην ημερίδα του ULI

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, και τις δυνατότητες που διανοίγονται για ανάπτυξη, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης απευθύνοντας σήμερα χαιρετισμό στην ημερίδα του διεθνούς Οργανισμού ULI, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός επισήμανε τις εξαιρετικές προοπτικές που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός και τόνισε τα μεγάλα βήματα που μπορούν να γίνουν στην κρουαζιέρα και το yachting ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις δυνατότητες για ανάπτυξη υποδομών στον συνεδριακό τουρισμό αλλά και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, στο χαιρετισμό του ο κ. Νικητιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: « Προ επτά μηνών είχα την ευκαιρία στο Παρίσι να μιλήσω στους προσκεκλημένους του ULI και να αναφερθώ στις εξελίξεις στην Ελλάδα στις ευκαιρίες για επανασχεδιασμό της ανάπτυξης της χώρας και των πόλεων της.

Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί αυτή τη φορά επιλέξατε την πρωτεύουσα της Ελλάδας για να πραγματοποιήσετε την εκπαιδευτική σας ημερίδα, διασφαλίζοντας έτσι και την άμεση δυνατότητα διαπίστωσης των όσων ακούτε, και την χαρά να απολαύσετε όσα ελάχιστες πρωτεύουσες στην Ευρώπη και στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν.

Επιτρέψτε μου επιγραμματικώς μόνο να αναφερθώ στις τεράστιες δυνατότητες που έχει το αεροδρόμιο της Αθήνας, στις εξαιρετικές προοπτικές που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός και στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

Βρίσκεστε σε μία πόλη όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει ανεπανάληπτες εμπειρίες. Σήμερα, οι προκλήσεις ανάπτυξης είναι μεγάλες. Είναι προκλήσεις που θα καταστήσουν την Αθήνα ένα χώρο εύκολης διακίνησης και εύκολης πρόσβασης μέσα σ’ ένα πράσινο περιβάλλον και θα πολλαπλασιάσουν τους επισκέπτες της ετησίως».

Σημειώνεται, ότι ο ULI είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν χρήσεις γης, ακίνητα, πολεοδομικό σχεδιασμό και αειφόρο ανάπτυξη.