23/11/2016: Ετήσιο Συνέδριο Ισραηλινών Πρακτόρων στην Αθήνα ΙΤΤΑΑ: Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας από τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο

23/11/2016: Ετήσιο Συνέδριο Ισραηλινών Πρακτόρων στην Αθήνα ΙΤΤΑΑ: Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας από τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο


23/11/2016: Ετήσιο Συνέδριο Ισραηλινών Πρακτόρων στην Αθήνα ΙΤΤΑΑ: Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας από τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο

Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας προς 350 Ισραηλινούς τουριστικούς παράγοντες απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, εγκαινιάζοντας σήμερα στην Αθήνα τις εργασίες του Ετήσιου Συνεδρίου Ισραηλινών Πρακτόρων ΙΤΤΑΑ που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

Ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, τόνισε ότι το Ισραήλ είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, καθώς έχει καθιερωθεί τελευταία ως ο πλέον προσφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς, μεταξύ όλων των μεσογειακών προορισμών διακοπών. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ Τρυφωνόπουλο αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την υπογραφή Κοινής δήλωσης συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού από την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον ομόλογο της υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ τον περασμένο Φεβρουαρίου 2016.

 

 

Όπως ο ίδιος είπε: «Η Ελλάδα ήταν στην κορυφή της προτίμησης των Ισραηλινών για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου "Ben Gourion". Στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2016, υπήρξε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από το Ισραήλ, σε σχέση με πέρυσι, από 8,5% έως 9,4%. Ειδικότερα- πρόσθεσε ο κ Τρυφωνόπουλος περίπου το 65% των Ισραηλινών επισκεπτών μας προτιμούν 4ήμερα πακέτα διακοπών, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 600 έως 750 $ δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ξοδεύουν κατά μέσο όρο 600-700 ευρώ. Ένα άλλο 10% των Ισραηλινών επιλέγει 7ήμερο πακέτο διακοπών κόστους 1.000 έως 1.200 $ δολαρίων».

 

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. ΕΟΤ, το 35% των Ισραηλινών τουριστών είναι τακτικοί επισκέπτες της χώρας μας, ενώ το 75% του συνόλου προτιμούν τα Ελληνικά νησιά, όπως είναι η Ρόδος, η Μύκονος και η Σαντορίνη .Οι υπόλοιποι, επισκέπτονται μέρη της ηπειρωτικής χώρας, όπως είναι το Πήλιο, η Θεσσαλονίκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, τα Μετέωρα, η Αθήνα, τα Τρίκαλα κ.α.).Δηλαδή επιλέγουν χώρους υψίστης φυσικής, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς, για εναλλακτικό, περιπατητικό ή αθλητικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό, οικοτουρισμό, οινικό /γαστρονομικό τουρισμό κ.α.

 

«Η Ελλάδα είναι μια απόλυτα ασφαλής χώρα που έχει πολλά να δώσει στους επισκέπτες της» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ιδανικού προορισμού διακοπών αναψυχής αλλά και σύσφιξης των οικογενειακών και κοινωνικοοικονομικών σχέσεων με την Ισραηλινή κοινότητα.

 

Αναφερόμενος στη γενικότερη τάση της τουριστικής αγοράς ο Γ.Γ. ΕΟΤ είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το 9μηνο Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου 2016, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών ανήλθαν παγκοσμίως συνολικά σε 956 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας δηλαδή μια αύξηση 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Και σημείωσε: «Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,3% ετησίως μεταξύ του 2010 και του 2030 έφθασε τα 1,8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις έκθεση Τουρισμού UNWTO προς το 2030. Αναλόγως αυξητικά κινείται και ο Ελληνικός Τουρισμός ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρούς τομείς της οικονομίας μας, συνεισφέροντας κατά 20% στο ΑΕΠ της χώρας».

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος προέβλεψε ότι το 2017 θα είναι μία νέα χρονιά ρεκόρ τόσο για τον Ελληνικό Τουρισμό συνολικά όσο και για τις εισροές τουριστών από το Ισραήλ ειδικότερα. «Έχουμε ήδη δει τα καρποφόρα αποτελέσματα του σχεδιασμού μας και εντείνουμε περαιτέρω τις ενέργειες μας ώστε σε συνεργασία μαζί σας, να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά την τουριστική κίνηση από το Ισραήλ προς την Ελλάδα καθ’ όλη της διάρκεια του έτους».