24/05/2011: Θάνατος αμερικανού τουρίστα στη Σαντορίνη

24/05/2011: Θάνατος αμερικανού τουρίστα στη Σαντορίνη


24/05/2011: Θάνατος αμερικανού τουρίστα στη Σαντορίνη

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού εκφράζει την βαθιά της λύπη για τον αδόκητο χαμό του 52χρονου Αμερικανού τουρίστα στη Σαντορίνη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από ένα σπάνιο και απρόβλεπτο γεγονός (κατολίσθηση χωμάτων) σε γραφικό μονοπάτι που συνδέει το Αρμένι με την Οία.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος βρισκόταν στην Κων/πολη, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το ατυχές γεγονός, έδωσε εντολή στον Υφυπουργό κ. Νικητιάδη να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση στη σύζυγο και την κόρη του αμερικανού τουρίστα καθώς επίσης και στις δύο γυναίκες που υπέστησαν ελαφρές εκδορές από την κατολίσθηση και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης επικοινώνησε με το δήμαρχο της Σαντορίνης, το διοικητή του νοσοκομείου και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και έθεσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σε κατάσταση ετοιμότητας

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωλέτσος μετέβη αμέσως στην Σαντορίνη, προκειμένου να συντονίσει επί τόπου τις διαδικασίες εκ μέρους της Κυβέρνησης και να μεταφέρει στην οικογένεια του 52χρονου Αμερικανού την βαθιά οδύνη της Πολιτείας για το ατυχές γεγονός.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ για να εκφράσει την θλίψη της Πολιτείας και την αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου τουρίστα. Ο κ. Σμίθ ευχαρίστησε τον έλληνα υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού για την άμεση κινητοποίηση. Ακολούθως ο κ. Νικητιάδης επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του ταξιδιωτικού πρακτορείου μέσω του οποίου έφτασαν στη Σαντορίνη οι αμερικανοί τουρίστες για να του δηλώσει ότι η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε διευκόλυνση χρειαστούν οι συγγενείς του θύματος προκειμένου να ξεπεραστούν άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν.