24/11/2018:Φαντασμαγορική γιορτή στην Αθήνα για τη λήξη του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018

24/11/2018:Φαντασμαγορική γιορτή στην Αθήνα για τη λήξη του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018


24/11/2018:Φαντασμαγορική γιορτή στην Αθήνα για τη λήξη του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018

Με μία  καθηλωτική μουσικοχορευτική  εκδήλωση στο  Μέγαρο Μουσικής  επισφραγίστηκε η επίσημη λήξη του Αφιερωματικού  Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018.

 

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, και σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε το Αφιερωματικό Έτος Τουρισμού, που έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα και έδωσε μία νέα αναπτυξιακή δυναμική στον τουρισμό και στις διμερείς τουριστικές σχέσεις.  

 

 

Η κα Κουντουρά καλωσόρισε το κοινό στη μεγάλη αυτή γιορτή για τον τουρισμό και τις σχέσεις φιλίας των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας. Τόνισε  ότι ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους και τα έθνη, δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας και  ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία.

 

«Η λήξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας είναι ταυτόχρονα και η αρχή για μία νέα εποχή στην τουριστική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, μεταξύ των ελληνικών και ρωσικών περιφερειών με συγκεκριμένες συμφωνίες που θα ακολουθήσουν στην ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων και την ανάδειξη νέων προορισμών, με πολύ θετικές προοπτικές και  αμοιβαία οφέλη τα επόμενα χρόνια», επισήμανε η Υπουργός Τουρισμού.

 

 

Ο  Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. Andrey Μaslov, μετέφερε το   χαιρετισμό του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Vladimir Medinskiy, και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην επιτυχία του Έτους Τουρισμού.  

 

Το πλούσιο πρόγραμμα διάρκειας τριών ωρών είχε τη σκηνοθετική σφραγίδα του κ. Τάσου Μπιρσίμ, με παρουσιάστρια την ηθοποιό, κα Κατερίνα Διδασκάλου.

 

 

Το ελληνικό μέρος του προγράμματος άνοιξε ο σύλλογος παραδοσιακών  χορών και  λαογραφικών ερευνών, «Χοροπαίγνιο», του  Γιώργου Παντζιαρίδη με εντυπωσιακούς χορούς, αντιπροσωπευτικούς  από όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσε η Λαϊκή  Συμφωνική Ορχήστρα «Εν-Χορδώ» με  τη συνοδεία της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Ακολούθησε πλούσιο πρόγραμμα από το συνθέτη και σολίστ Χρήστο Νικολόπουλο, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού, που περιλάμβανε ειδικό αφιέρωμα στην έντεχνη μουσική και  στο ρεμπέτικο.

 

 

Οι καταξιωμένοι  καλλιτέχνες  Μελίνα Ασλανίδου και Κώστας Μακεδόνας ερμήνευσαν  διεθνείς επιτυχίες των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου και  Σταύρου Ξαρχάκου.

 

 

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τραγούδια της μεγάλης παράδοσης του ρωσικού λαού από την πολυβραβευμένη Κρατική Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν. Η κοινή εμφάνιση στην σκηνή των Ελλήνων και Ρώσων χορευτών στο τέλος της εκδήλωσης ξεσήκωσε το κοινό.

 

Παρέστησαν υπουργοί των δύο χωρών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Περιφερειάρχες,  φορείς του τουρισμού και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των ελληνικών και ρωσικών ΜΜΕ.

 

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την   υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδας,  όπως επίσης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.