25/06/2015: Προβολή της Ελλάδας στη Γερμανία

25/06/2015: Προβολή της Ελλάδας στη Γερμανία


25/06/2015: Προβολή της Ελλάδας στη Γερμανία

 

Με στόχο την προβολή της πολυμορφίας του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας σχεδίασε και υλοποίησε πλήθος δράσεων προβολής της χώρας μας στο Γερμανικό κοινό.

 

Το πρόγραμμα, που συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, περιλαμβάνει την υλοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης (press/fam trips) δημοσιογράφων, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών συνεργείων για την προβολή της χώρας σε διαφορετικό κάθε φορά τουριστικό τομέα.

 

Αναλυτικότερα οι δράσεις που ήδη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, είναι:

 

  1. Τρεις δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη (26-30/05) με σκοπό την προβολή της Αθωνίτικης κουζίνας καθώς και της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης της πόλης.
  2. Πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού WDR βρέθηκε για δύο εβδομάδες στην Κρήτη (08-23/05) στο πλαίσιο κινηματογραφικής παραγωγής με τίτλο «Καταπληκτικά: Kρήτη», το οποίο θα προβληθεί το 2016 από τη Δημόσια Τηλεόραση της Δυτικής Γερμανίας. Το αφιέρωμα αποτελεί συνέχεια ανάλογης εξαιρετικά επιτυχημένης παραγωγής για την Κέρκυρα, που προβλήθηκε το περασμένο Μάρτιο, κερδίζοντας εξαιρετικά σχόλια.
  3. Τηλεοπτικά γυρίσματα στην Αθήνα και στον Πειραιά πραγματοποίησε κινηματογραφικό συνεργείο της εταιρίας Florian Films από 5 έως 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο αφιερώματος με θέμα το ταξίδι του φημισμένου δανού συγγραφέα παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στην Ελλάδα τον προηγούμενο αιώνα. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Άνοιξη του 2016 από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ARTE, ARD και SWR, καθώς και σε σχετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  4. Ταξίδι εξοικείωσης στη Λέσβο και στη Λήμνο (3-10/06) πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία ανέλαβε τον εν γένει συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος. Στους συμμετέχοντες, τρεις δημοσιογράφους και μίας εκπροσώπου του ταξιδιωτικού οργανισμού Attika Reisen, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό των δύο νησιών, να γοητευτούν από τις φυσικές τους καλλονές και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα.
  5. Με έμφαση στον περιπατητικό τουρισμό/hiking πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 έως 12/06. δημοσιογραφικό ταξίδι στη Μήλο και στην Πάρο, με τη συμμετοχή τριών δημοσιογράφων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους οργανισμούς τουριστικής προβολής των εν λόγω Δήμων.
  6. Την γνωριμία τους με τις ποικίλες δυνατότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθώς και με τον άγνωστο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν 5 δημοσιογράφοι και δύο Τ.Ο. σε ταξίδι εξοικείωσης στην περιοχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (15-22/06.).
  7. Για τις ανάγκες της δημοσιογραφικής έρευνας, στο πλαίσιο της έκδοσης ταξιδιωτικών οδηγών της έγκριτης σειράς MERIAN live! για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, υποστηρίχτηκαν από το Γραφείο μας ταξίδια των συγγραφέων των εν λόγω τόμων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο.
  8. Αναζητώντας τα ίχνη του Αλέξη Ζορμπά ο δημοσιογράφος κ. Wolf Reiser ταξίδεψε στη Μάνη (10-24 Μαΐου), στο πλαίσιο επικείμενης παραγωγής εκτενούς ντοκιμαντέρ για τον ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη, εκ μέρους γνωστού τηλεοπτικού σταθμού.
  9. Οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ των Ματάλων, η πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα και η μουσική παράδοση της Κρήτης αποτελούν το αντικείμενο του δημοσιογραφικού ταξιδίου του κ. Stefan Rambow (Μόναχο) στην Κρήτη (19-22/06), το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού.