25/07/2017: Σημαντική προβολή για Κω, τον Ιούλιο στην Σουηδία, αλλά και για Σκιάθο, Σκόπελο και Ζάκυνθο

25/07/2017: Σημαντική προβολή για Κω, τον Ιούλιο στην Σουηδία, αλλά και για Σκιάθο, Σκόπελο και Ζάκυνθο


25/07/2017: Σημαντική προβολή για Κω, τον Ιούλιο στην Σουηδία, αλλά και για Σκιάθο, Σκόπελο και Ζάκυνθο

 

Την τιμητική τους είχαν στην Σουηδία- μέσα στον Ιούλιο- η Κως , η Σκιάθος και η Σκόπελος. Τα θέλγητρα των τριών νησιών προβλήθηκαν με πρωτοσέλιδα και δύο αναλυτικά 19σέλιδα αφιερώματα του περιοδικού RESA GUIDE από τον Σουηδό δημοσιογράφο κ. Jonas Heninngsson ο οποίος συνεργάζεται με την εφημερίδα «AFTONBLADET» aftonbladet.se με κυκλοφορία 388.700 φύλλα (είναι 3η σε κυκλοφορία) καθώς και με άλλα ΜΜΕ της Σουηδίας.

 

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός ακόμη δημοσιογραφικού ταξιδίου εξοικείωσης (Press Trip), που οργανώνεται από τον ΕΟΤ στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο.

 

Ο Σουηδός δημοσιογράφος επισκέφτηκε τα τρία νησιά στα μέσα Ιουνίου με την υποστήριξη του ΕΟΤ και ήδη δημοσίευσε ιδιαίτερα κατατοπιστικό ρεπορτάζ τον Ιούλιο , και μάλιστα σε μια συγκυρία ιδιαίτερα σημαντική για το νησί της Κω.

 

 

Ανάλογα αναλυτικό ήταν και το αντίστοιχο αφιέρωμα για τα δύο νησιά των Σποράδων όπου όπως και στο αντίστοιχο για την Κω παρουσιάζονται με κάθε λεπτομέρεια όλες οι δυνατότητες που προσφέρουν τα νησιά για απολαύσουν οι επισκέπτες τους αξέχαστες διακοπές .Στο παρελθόν, το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας έχει συνεργαστεί με τον εν λόγω δημοσιογράφο με αποτέλεσμα τη δημοσίευση μιας σειράς άρθρων και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η Ζάκυνθος.

 

Στο πλαίσιο της γενικότερης προβολής της Ελλάδας και της διοργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης Δημοσιογράφων το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας , φρόντισε επίσης – σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς – για αντίστοιχο ταξίδι εξοικείωσης στη Ζάκυνθο. Η δημοσιογράφος Helene Lundgren αρθρογραφεί στο δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό ALLT OM RESOR alltomresor.se (περίπου 300.000 αναγνώστες) και την διαδικτυακή του έκδοση EXPRESSEN expressen.se (με 2.339.000 αναγνώστες) και επισκέφθηκε το πανέμορφο νησί του Ιονίου με σκοπό να κάνει αφιέρωμα επικεντρωμένο στις υπαίθριες δραστηριότητες του νησιού (Hiking, Trekking, και ποδηλασία) παράλληλα με τα αξιοθέατα, την γαστρονομία και τον πολιτισμό του νησιού.