26/02/2022 – Β. Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βάλλονται από την ενεργειακή κρίση

26/02/2022 – Β. Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βάλλονται από την ενεργειακή κρίση


26/02/2022 – Β. Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βάλλονται από την ενεργειακή κρίση

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα

 

 

Το μυαλό, η καρδιά, η ψυχή και οι ενέργειές μας πρέπει να βρίσκονται στη στήριξη του ουκρανικού λαού

 

Είναι τεράστια η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία. Το μυαλό μας, η καρδιά μας, η ψυχή μας και οι ενέργειές μας θα πρέπει να είναι στη στήριξη και στη βοήθεια που θα πρέπει να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους: στους αμάχους, στις οικογένειες, στα παιδάκια που βλέπουμε στα ρεπορτάζ των ανταποκριτών στην Ουκρανία.

Είναι συγκλονιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι εν έτει 2022 ξαναβλέπουμε τέτοιες εικόνες. Κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τι θα γίνει τις επόμενες μέρες στην Ουκρανία. Κανείς δεν μπορεί να συνυπολογίσει αυτή τη στιγμή ακριβώς ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της εισβολής.

Έπεσαν έξω αναλυτές, «ειδικοί», σύμβουλοι κορυφαίων ηγετών στην Ευρώπη, στον κόσμο και στην Ελλάδα που μιλούν περισσότερο από όσο πρέπει. Διαψεύστηκαν παταγωδώς οι κρίσεις που έκαναν μέρες και εβδομάδες πριν την εισβολή.

Σε μία κρίση πρέπει κανείς να μιλάει λιγότερο και να αναλύει τα στοιχεία περισσότερο. Η αντίδραση του Πούτιν αιφνιδίασε τους πάντες, αυτή είναι η αλήθεια. Ενδεχομένως μόνο οι Αμερικάνοι έλεγαν νωρίς και προειδοποιούσαν για αυτό το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει στην Ουκρανία.

 

 

Αναλύουμε με ψυχραιμία όλα τα δεδομένα – Το ενδιαφέρον για τον ελληνικό Τουρισμό παραμένει ισχυρό

 

Αυτές τις μέρες η σκέψη όλων μας είναι αλλού. Όμως, ο σχεδιασμός μιας άρτιας, επιτυχημένης και ισχυρής τουριστικής περιόδου που θα επιστρέψει ευημερία και χρήματα στους Έλληνες, δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό μας

Περιμένουμε να δούμε ψύχραιμα και ψυχρά ποια είναι τα στοιχεία, πώς θα επηρεάσουν τα τουριστικά ρεύματα από τη Ρωσία και την Ουκρανία προς την Ελλάδα. Και φυσικά, αν η ενεργειακή κρίση που επιτείνεται τώρα με τον πόλεμο, θα επηρεάσει το κομμάτι της μετακίνησης των ταξιδιωτών.

Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να αναλύουμε σωστά τα δεδομένα. Ο Τουρισμός εξακολουθεί να είναι η αιχμή του δόρατος και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στρατηγικά και από πλευράς τακτικής, για να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρξουν.

Παρακολουθώντας καθημερινά κρατήσεις και προκρατήσεις, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό. Από πλευράς κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων από τους μεγάλους tour operators, από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τις ακτοπλοϊκές και από τα ξενοδοχεία μας, αλλά και από μεγάλες αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η πρώτη απευθείας πτήση από την Αμερική έρχεται στις 7 Μαρτίου. Ξεκινάμε με 9 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, δύο απευθείας πτήσεις από τον Καναδά, ανοίγει η Αυστραλία μετά από 2 χρόνια, τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τους ταξιδιώτες εκεί, όπως με ενημέρωσε ο Αυστραλός Πρέσβης.

Ταυτόχρονα, αυξάνουμε τις δυνατότητες που έχουμε να φιλοξενήσουμε κόσμο σε πιο μεγάλη διάρκεια, επιμηκύνοντας το τουριστικό προϊόν. Πιο υψηλού επιπέδου τουρίστες, που σημαίνει περισσότερο συνάλλαγμα στη χώρα. Έχουμε όλες τις ενδείξεις, ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο, να επιταχύνουμε και να ανέβουμε γεωμετρικά τον Απρίλιο και να έχουμε τουρισμό μέχρι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022.

 

 

Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βάλλονται από την ενεργειακή κρίση

 

Η ενεργειακή κρίση, αν και εφόσον διαρκέσει, είναι θέμα για εμάς τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θα είναι θέμα και για τον ανταγωνισμό μας σε όλο τον πλανήτη.