26/03/2014: Κοινές δράσεις στον Τουρισμό Ελλάδας – Γαλλίας

26/03/2014: Κοινές δράσεις στον Τουρισμό Ελλάδας – Γαλλίας


26/03/2014: Κοινές δράσεις στον Τουρισμό Ελλάδας – Γαλλίας

 

Κοινές δράσεις της Ελλάδας με την Γαλλία στον τουρισμό ώστε μέσα από τις συνέργειες οι δύο χώρες να αξιοποιήσουν τις διεθνείς τουριστικές τάσεις, να οργανώσουν «τουριστικά πακέτα», και να στοχεύσουν ενιαία στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο Παρίσι.

 

Η σχετική απόφαση εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία που από πέρυσι ξεκίνησαν οι δύο χώρες με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας το οποίο ήδη έχει φέρει αποτελέσματα. Γι΄ αυτό και φέτος με αποδοχή και των δύο πλευρών προχωρεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς η εφαρμογή του. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκπροσώπων του γαλλικού τουρισμού το 2013 οι αφίξεις επισκεπτών από την Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2% (1 εκατ. 150χιλιάδες άτομα) ενώ για το 2014 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία  του CETO(φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%.

 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδα και Γαλλίας συζητήθηκε αναλυτικά σήμερα κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον κ. Christian Mantei, γενικό διευθυντή του ΑΤOUT  FRANCE (φορέας αντίστοιχος του ΕΟΤ). Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε ότι: α) ο ATOUT θα συνεισφέρει στην ελληνική πλευρά με την εμπειρία που έχει στην συνεργασία περιφερειών-ιδιωτικού τομέα-κράτους και β) θα προσφέρει στη διάθεση του ΕΟΤ στοιχεία για την δομή-οργάνωση και λειτουργία, τομείς όπου έχει υψηλή τεχνογνωσία ως φορέας που ασχολείται με τον τουρισμό.

 

Επίσης συζητήθηκε η δρομολόγηση «κοινών ενεργειών» για την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών σε ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, και παράλληλα εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας ώστε οι επισκέπτες της μίας χώρας και ιδιαίτερα αυτοί από άλλες ηπείρους και μακρινούς προορισμούς-, να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους (μετακίνηση) και στην άλλη χώρα. Για τα θέματα αυτά, όπως και την περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο χωρών θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιούνιο ομάδα εργασίας από την Γαλλία και θα συναντηθεί με την αντίστοιχη ελληνική ομάδα του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Να επισημανθεί ότι κατά την χθεσινή ημέρα εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η υπουργός Τουρισμού παρουσία του πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι κ. Θεοδώρου Πασσά παρακολούθησε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία. Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Γιώργος Πρεβελάκης πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, η κυρία Κατερίνα Δασκαλάκη πρέσβης της Ελλάδας στην Ουνέσκο, επιφανείς προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και ο ελληνικής καταγωγής παρουσιαστής στην Γαλλία κ. Νίκος Αλιάγας.