26/09/2012: Υπενθύμιση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

26/09/2012: Υπενθύμιση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


26/09/2012: Υπενθύμιση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ διοργανώνουν  αύριο  27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που θα παρακολουθείται από δύο μικρές ομάδες επίσημων καλεσμένων, η πρώτη τοποθετημένη στη βεράντα και η δεύτερη καθισμένη στο χώρο προβολών. Παράλληλα ο σκηνοθέτης θα επιλέγει τα πλάνα που θα μεταδίδονται από τις οθόνες του Μουσείου.

 

Το έργο που έχει επιλεγεί είναι το <<Χαμόγελο της Τζοκόντα>> του Μάνου Χατζιδάκι το οποίο, σε συνδυασμό με το μειδίαμα της αρχαϊκής Κόρης, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε όλο τον κόσμο. Η μουσική εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, αποτελούμενη από 30 μουσικούς, μέσα στην αίθουσα των Αρχαϊκών αγαλμάτων, συνδυάζοντας με τρόπο μοναδικό την ελληνικότητα και την παγκοσμιότητα της μουσικής του μεγάλου αυτού δημιουργού.

 

Το μουσικό δρώμενο θα κινηματογραφηθεί με σκοπό την παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης, μια ομάδα από πέντε διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ θα αποτυπώσουν διαφορετικές όψεις της βραδιάς.

 

Ο δυο φορές βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης,  θα δώσει μια νέα εικόνα για τη ζωντανή πόλη της Αθήνας. Με εικαστικό βλέμμα θα αποτυπώσει το μουσικό έργο με λεπτομέρειες τόσο της σύγχρονης Αθήνας όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αρχαιολογικών θησαυρών του Μουσείου.

 

Η Αεροπορική Εταιρεία Aegean, θέλοντας να υποστηρίξει την προσπάθεια προβολής της Ελλάδας και της Αθήνας στο εξωτερικό, ανέλαβε την πρωτοβουλία της παραγωγής του  video – αποσπάσματος της βραδιάς, το οποίο θα διοχετευθεί στο διαδίκτυο (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), σε Μέσα Ενημέρωσης στο εξωτερικό αλλά και στα Μέσα Επικοινωνίας της εταιρείας.