26/09/2013: Μήνυμα της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

26/09/2013: Μήνυμα της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


26/09/2013: Μήνυμα της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού φέτος, βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό σε μια φάση δυναμικής ανασυγκρότησης με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
 
Χωρίς να εγκαταλείπουμε τα στοιχεία που μας καθιέρωσαν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ενισχύουμε το τουριστικό μας προϊόν, αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ποιοτική βελτίωση.
 
Το μοντέλο του μαζικού – παραθεριστικού τουρισμού χρειάζεται να εξελιχθεί. Σήμερα, που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και ο διεθνής ανταγωνισμός διαρκώς οξύνεται, επαναπροσδιορίζουμε το τουριστικό μας προϊόν και με γρήγορους ρυθμούς προχωράμε στην υλοποίηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, που βασίζεται στην ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό.
 
Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Το 2013 ο ελληνικός τουρισμός, παρά τις δυσκολίες και τους αστάθμητους παράγοντες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ξεπέρασε τους σκοπέλους που υπήρχαν και κατέγραψε άκρως θετικά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες που υπήρχαν, να αποτελέσει ο τουρισμός βασικό παράγοντα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
 
Το 2014, επιβάλλεται να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην εξειδίκευση των στόχων που έχουμε θέσει και ο ελληνικός τουρισμός, με ενισχυμένο χαρακτήρα, να γίνει το όχημα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
 
Η προσπάθεια είναι εθνική και σε αυτό τον αγώνα χρειάζεται η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου.
 
Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.
 
Το 2014 μπορεί να είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, την ελληνική οικονομία, την Ελλάδα».