26/10/2011: Συνεργασία ΕΟΤ και Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας

26/10/2011: Συνεργασία ΕΟΤ και Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας


26/10/2011: Συνεργασία ΕΟΤ και Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας

Στην κατάρτιση μιας κοινής ομάδας εργασίας, ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Ε.Ο.Τ., με σκοπό την χάραξη κοινής στρατηγικής στον τομέα της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας, με πόρους που μπορούν να αντληθούν και από το ΕΣΠΑ με την κατάθεση Τεχνικού Δελτίου, συμφώνησαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κύριος Γιώργος Κολέτσος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κύριος Απόστολος Κατσιφάρας.

Η επίσκεψη του κ. Κολέτσου, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη μιας μόνιμης και σταθερής συνεργασίας ανάμεσα στους δυο φορείς, με κοινές πρωτοβουλίες για την τουριστική προβολή και την τόνωση του τουρισμού σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Ήδη, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε υπάρξει η κατάλληλη προεργασία για το πλαίσιο συνεργασίας των δυο πλευρών.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν ο καθορισμός των χωρών που πρέπει να αποτελέσουν τους στόχους της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας αλλά και ο καθορισμός των κοινών στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν η Περιφέρεια και ο ΕΟΤ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τόνισε ότι η τεχνογνωσία που διαθέτει ο Οργανισμός αλλά και οι μηχανισμοί προώθησης του τουριστικού προϊόντος τίθενται στην διάθεση της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και μόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές. «Ο Ε.Ο.Τ. διαθέτει σήμερα 19 γραφεία στο εξωτερικό τα οποία έχουν τον ρόλο ‘καναλιών’ προώθησης της τουριστικής εικόνας της χώρας και των δυνατοτήτων της. Με την Περιφέρεια αναλαμβάνουμε κοινές δράσεις αξιοποιώντας, παράλληλα, νέες δυνατότητες τουριστικής προβολής ώστε να αναδειχθεί η τουριστική ποικιλομορφία της Δυτικής Ελλάδας. Η περιοχή διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ενώ η Αρχαία Ολυμπία είναι σημείο αιχμής για την ευρύτερη τουριστική στρατηγική της χώρας μας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κολέτσος.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. «Για το στόχο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να μετατρέψουμε τη Δυτική Ελλάδα σε διακριτό τουριστικό προορισμό, με ελκυστική φήμη και να ενισχύσουμε το μερίδιό μας στη διεθνή τουριστική και εγχώρια αγορά», συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουριστικού κλάδου.

Από Γραφείο Επικοινωνίας

Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού