27/03/2017: Ο Ε.Ο.Τ. χορηγός των εκδηλώσεων των Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων από 23-25 Μαρτίου 2017 στο Ελσίνκι

27/03/2017: Ο Ε.Ο.Τ. χορηγός των εκδηλώσεων των Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων από 23-25 Μαρτίου 2017 στο Ελσίνκι


27/03/2017: Ο Ε.Ο.Τ. χορηγός των εκδηλώσεων των Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων από 23-25 Μαρτίου 2017 στο Ελσίνκι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 60ης Επετείου από την ίδρυση του πρώτου Φινλανδο-Ελληνικού Συνδέσμου το 1957 και παράλληλα ο εορτασμός για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Φινλανδίας.
 
Ο Ε.Ο.Τ. μέσω του Γραφείου του στη Σκανδιναβία συμμετείχε ως χορηγός των εκδηλώσεων που περιελάμβαναν συγκέντρωση – ομιλία στα σημαντικότερα μέλη των (17) Συνδέσμων της Ομοσπονδίας με 1.800 μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο European Hall του Ελσίνκι στις 23 Μαρτίου.
 
Το European Hall του Ελσίνκι
 
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ελσίνκι και Διευθύνουσα το Προξενικό Γραφείο, κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, ανάγνωσε χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου προς τα μέλη του ακροατηρίου, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Yrjo Viinika.
 
H Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας-Διευθύνουσα το Προξενικό Γραφείο κ. Κωνσταντίνα Καμίτση
 
Άποψη της αίθουσας του European Hall, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
 
Από αριστερά προς δεξιά : κ. Aili Lamminen. Πρόεδρος Φινλανδο-Ελληνικού Συνδέσμου Ελσίνκι, κ. Παύλος Μούρμας, Αν. Προϊστάμενος Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας & Βαλτικής, κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, Πρόξενος – Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Κίμων Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελσίνκι, κ. Yrjo Viinika, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων Φινλανδίας
 
Στις 24 Μαρτίου στο θέατρο «Savoy», διοργανώθηκε συναυλία με ελληνική μουσική από την «Ομάδα Νίκος Γκάτσος» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, που ήρθε από την Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.
 
Το θέατρο «Savoy»
 
Την συναυλία παρακολούθησε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ελσίνκι κ. Δημήτρης Καράμπαλης, ο πρέσβης της Κύπρου στο Ελσίνκι κ. Ευάγγελος Σάββα, καθώς και μέλη της ελληνικής και κυπριακής Πρεσβείας. Το κοινό, που ξεπέρασε τα 300 άτομα, ενθουσιάστηκε με τα τραγούδια σε στίχους των Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη και Ν. Γκάτσου, καθώς και του Μπ. Κουλουρά.
 
Το κοινό προσέρχεται στο θέατρο «Savoy» για να παρακολουθήσει τη συναυλία με ελληνική μουσική
 
Η «Ομάδα Νίκος Γκάτσος» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου στη σκηνή του θεάτρου «Savoy»
 
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ελληνική βραδιά στο χώρο εκδηλώσεων «Berghyddan», όπου οι καλεσμένοι εόρτασαν την Φινλανδο-Ελληνική φιλία 60 ετών, η οποία συνεχίζεται δημιουργικά και γόνιμα μέσω ποικίλων δράσεων που κρατούν ζωντανή την Ελλάδα στις μνήμες όλων των επισκεπτών από την Φινλανδία.
 
Στιγμιότυπο από την ελληνική βραδιά στο χώρο εκδηλώσεων «Berghyddan»
 
Η «Ομάδα Νίκος Γκάτσος» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου στο «Berghyddan»