27/05/2015: Ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Συνεδριακό Τουρισμό στην ΙΜΕΧ

27/05/2015: Ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Συνεδριακό Τουρισμό στην ΙΜΕΧ


27/05/2015: Ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Συνεδριακό Τουρισμό στην ΙΜΕΧ

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 13η έκθεση ΙΜΕΧ στη Φρανκφούρτη, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 μέχρι τις 21 Μαΐου. 
 
Η επαγγελματική έκθεση ΙΜΕΧ έχει αποκλειστικό αντικείμενο τα συνέδρια, σεμινάρια και ταξίδια ειδικών κινήτρων (incentives) και από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του κλάδου και καθιερώθηκε πλέον ως η σπουδαιότερη έκθεση στο είδος της.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης οι 9.000 hosted buyers και επαγγελματίες επισκέπτες πραγματοποίησαν περισσότερες από 62.000 ατομικές συναντήσεις, παρακολούθησαν παρουσιάσεις και συμμετείχαν σε ομαδικές συναντήσεις. 
 
Το Eλληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 250 τ.μ., φιλοξένησε 26 εκπροσώπους του συνεδριακού τουρισμού, συνεδριακά κέντρα, Athens Convention Bureau, Thessaloniki Convention Bureau, General Pan-Hellenic Federation of Tourism Enterprises, επιχειρηματίες και μεμονωμένα ξενοδοχεία.
 
Hosted Buyers και μεμονωμένοι επαγγελματίες επισκέπτες από όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν, είτε σε ομαδικές παρουσιάσεις, είτε σε ιδιαίτερες συζητήσεις, από τους εκπροσώπους του Ε.Ο.Τ. και  των συνεκθετών για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων στην Ελλάδα. 
 
Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών για την Ελλάδα ήταν αυξημένο, μεταδίδοντας έτσι  ένα αισιόδοξο μήνυμα εδραίωσης του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας.
 
Η επόμενη έκθεση ΙΜΕΧ θα πραγματοποιηθεί από 19 – 21 Απριλίου 2016.