28/04/2017: Τηλεοπτικά γυρίσματα τεσσάρων ξένων τηλεοπτικών παραγωγών για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

28/04/2017: Τηλεοπτικά γυρίσματα τεσσάρων ξένων τηλεοπτικών παραγωγών για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό


28/04/2017: Τηλεοπτικά γυρίσματα τεσσάρων ξένων τηλεοπτικών παραγωγών για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

Σειρά γυρισμάτων από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης θεαματικότητας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Βελγίου, πραγματοποιούνται μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό, 365 ημέρες το χρόνο.

 

Συγκεκριμένα τον ερχόμενο μήνα (Μάιο):

α) το Ιόνιο (Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο) θα επισκεφτεί τηλεοπτικό συνεργείο του «Live-Planet” της Ρωσίας, με σκοπό την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους και της τοπικής βιοποικιλότητας

β) σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο θα βρεθεί Βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο της δημοφιλούς εκπομπής «BBDM” ( Belges du Bout du Monde) “Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου» για λογαριασμό του Βελγικού τηλεοπτικού σταθμού RTBF.

Στο μεταξύ γυρίσματα πραγματοποιούνται ήδη μέσα στον Απρίλιο :

  • σε Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από δεύτερο ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού Russia 24 , με σκοπό την παραγωγή μιας σειράς βίντεο και τηλεοπτικών εκπομπών, που απευθύνεται σε ρώσους τουριστικούς πράκτορες.
  • σε Αθήνα, από τη δημοσιογραφική ομάδα της δημοφιλούς εκπομπής «Silence, ça pousse!» του Γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5 με σκοπό την προώθηση του city break τουρισμού της πρωτεύουσας.

 

Πρόκειται για τέσσερα ακόμη filming trips , που σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσα από την βιομηχανία του θεάματος. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «τα ταξίδια εξοικείωσης τηλεοπτικών παραγωγών (filming Trips) δημοσιογράφων ή/και bloggers( Press trips) και μεγάλων τουριστικών πρακτόρων διοργανώνονται από τον ΕΟΤ και τα κατά τόπους Γραφεία του, ως στρατηγική επιλογή επικοινωνίας και προβολής της χώρας με το μικρότερο δυνατό κόστος ».

Αναλυτικότερα :

  • • Στο Ιόνιο θα βρίσκονται από 3 έως 11/ 05 /17 πέντε συνεργάτες του τηλεοπτικού καναλιού «Live-Planet” το οποίο παρακολουθούν 14 εκατ. θεατές σε όλη την Ρωσία. Πρόκειται για ελεύθερο συνδρομητικό κανάλι του τηλεοπτικού οργανισμού Digital Russia Group και τα γυρίσματα θα γίνουν για λογαριασμό του τηλεοπτικού προγράμματος «Live sympols of the planet”, το οποίο θα πρωτοεμφανιστεί σε prime time ζώνη ημέρα Σάββατο στις αρχές Ιουνίου. Στην Κέρκυρα το ρωσικό συνεργείο θα αναδείξει μεταξύ άλλων ,τα εθνικά πάρκα και τις περιοχές Natura του νησιού καθώς και τα αλογάκια pony και τις ορχιδέες , στην Κεφαλονιά τα πάρκα τους αμπελώνες αλλά και το μοναστήρι του Αγίου Πέτρου και την λίμνη της Μελισσάνης. Τέλος ,στη Ζάκυνθο το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα κέντρα προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας caretta – caretta και της Μεσογειακής Φώκιας monachus –monachus, στο ζωολογικό πάρκο ASKOS κ.α.
  • • Από 15 έως 19 Μαΐου 2017 σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο, θα βρεθεί τετραμελές Βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «BBDM” ( Belges du Bout du Monde) “Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου», που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο Βελγικό κοινό. Αφορά τους Βέλγους που έχουν εγκατασταθεί στο εξωτερικό και παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής τους στη νέα τους πατρίδα. Ένα από τα 10 επεισόδια της εκπομπής είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και θα μεταδοθεί από το Βελγικό ραδιόφωνο και από την άνοιξη του 2018 θα μεταδοθεί από τη Βελγική τηλεόραση από το κανάλι “La UNE”, ενώ θα αναμεταδοθεί από το κανάλι”TV5 World”.
  • • Από 22 .4 έως 1. 5. 17, τριμελές συνεργείο από τo μεγάλο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι Russia 24, ταξιδεύει στην Ελλάδα για την παραγωγή έξι συνολικά επαγγελματικών βίντεο, με χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή τα αξιοθέατα, τις υποδομές και τα είδη του τουρισμού, συνολικά για την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα για τις περιοχές Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Στόχος της παραγωγής είναι να παρέχει στους ρώσους τουριστικούς πράκτορες χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να ενημερώνουν καλύτερα ρώσους τουρίστες, που επιλέγουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα. • Τέλος, τριμελές συνεργείο της εκπομπής «Silence, ça pousse!»-τηλεοπτική παραγωγή του France 5- πραγματοποίησε γυρίσματα (18 έως 21 Απριλίου) σε τρεις δημόσιους κήπους (Εθνικός Κήπος, Βοτανικός Κήπος, Πάρκο Αντώνης Τρίτσης). Η εκπομπή μετρά 20 χρόνια ζωής και προβάλλεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ.Η εβδομαδιαία ακροαματικότητα της εκπομπής ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 45-55, ενώ στην διαδικτυακή πλατφόρμα του καναλιού η εκπομπή αποτελεί την πλέον δημοφιλέστερη σε επαναλήψεις. Επισημαίνεται επίσης ότι, ο λογαριασμός της εκπομπής στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook) ξεπερνά τις 185.000 followers.Το οπτικοακουστικό υλικό που θα προκύψει από τα γυρίσματα, θα προβληθεί στις εκπομπές του Μαΐου και του Ιουνίου.