28/11/2012: Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε εφαρμογή στο χώρο των Smartphones για την Αθήνα

28/11/2012: Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε εφαρμογή στο χώρο των Smartphones για την Αθήνα


28/11/2012: Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε εφαρμογή στο χώρο των Smartphones για την Αθήνα

Μια νέα εφαρμογή, στον χώρο των Smartphones App για την Αθήνα με την επωνυμία Amazing Athens, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε ειδική εκδήλωση , σήμερα, στο Μουσείο Ακρόπολης.

 

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τουριστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που σκοπός της είναι να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει την εμπειρία που θα αποκομίσουν.

 

Το υπουργείο Τουρισμού, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, αξιοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογική εφαρμογή ξεκινώντας από την Αθήνα ενώ η προοπτική είναι να προστεθούν και άλλες πόλεις της Ελλάδας στην εν λόγω πρωτοβουλία.

 

Το «Amazing Athens», θα κυκλοφορήσει πριν την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου αρχικά στα αγγλικά.

 

Στόχος είναι να μεταφραστεί η εφαρμογή και σε άλλες γλώσσες οι οποίες θα απευθύνονται σε αγορές- στόχους, όπως στα Κινεζικά, Ρωσικά και Ισπανικά.

 

Για την εφαρμογή ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παραχώρησε αρχειακό υλικό προκειμένου να ενισχύσει καλλιτεχνικά την ομάδα εργασίας.

 

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση για συσκευές Ios και στη συνέχεια για Android.

 

Η υλοποίηση της εφαρμογής δεν θα επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο ενώ τα όποια έσοδα της θα χρησιμοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ για την κατασκευή νέων ανάλογων εφαρμογών.

 

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας για τον σκοπό αυτό του υπουργείου Τουρισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer του Βανκούβερ, το οποίο προσέφερε την εφαρμογή στο υπουργείο Τουρισμού.

 

Για τις δυνατότητες της εφαρμογής μίλησαν ο John Craig, Κοσμήτορας Παν/μιου SFU, ο Ανδρέας Γερολυμάτος, Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ο Κώστας Δεδεγκίκας, technology Manager, SFU Media Lab, και ο Κωνσταντίνος Κοντός , Software Designer.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης , ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Ζήκος, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κος Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Καθηγητής κος Δημήτρης Παντερμαλής κ.α