28/11/2016: ΕΟΤ – Εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας σε πέντε πόλεις της Ρωσίας

28/11/2016: ΕΟΤ – Εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας σε πέντε πόλεις της Ρωσίας


28/11/2016: ΕΟΤ – Εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας σε πέντε πόλεις της Ρωσίας

Εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας στις σημαντικότερες πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που συνδέονται με απευθείας πτήσεις με την Ελλάδα, διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «Ελλάδα – Ρωσία 2016». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από το Αικατερίνεμπουργκ και συνεχίζονται σήμερα 28 Νοεμβρίου στο Καζάν. Στις 30 Νοεμβρίου θα μεταφερθούν στη Σαμάρα και στις 2 Δεκεμβρίου στο Βορονέζ, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 6 Δεκεμβρίου με κεντρική εορταστική εκδήλωση στη Μόσχα, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι Ρώσοι Τ.Ο. 
 
Ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευσταθίου (στο κέντρο), με τους chefs Εμμανουήλ Ρουμπάκη (δεξιά του) και Πέτρο Λαμπρινίδη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ελληνικής γαστρονομίας στο Αικατερίνεμπουργκ.
 
Στις εκδηλώσεις γαστρονομίας έχουν προσκληθεί ακόμα εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά δίκτυα και τοπικοί τουριστικοί αξιωματούχοι των αντίστοιχων περιοχών, ενώ τα αντιπροσωπευτικά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που παρουσιάζονται επιμελούνται οι ιδιαίτερα έμπειροι ρωσόφωνοι chefs Πέτρος Λαμπρινίδης και Εμμανουήλ Ρουμπάκης, οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι και οι δημιουργοί του Greek Street Food από το concept «Sympossio». 
 
Χαρακτηριστικό street food με ελληνικές γεύσεις, το οποίο προσφέρεται στις εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας που πραγματοποιούνται σε ρωσικές πόλεις.