29/01/2022 – Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας

29/01/2022 – Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας


29/01/2022 – Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας βγαίνει πάντα νικήτρια από τέτοιες διαδικασίες και πάντα ιστορικά δικαιώνεται», τόνισε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην «παρούσα σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

 

«Η πολιτική μας ιστορία όσο και το πολιτικό μας παρόν δείχνουν ανάγλυφα ότι η Νέα Δημοκρατία εγκαθίδρυσε στη χώρα την δημοκρατία, εγγυήθηκε την ασφάλεια και οδήγησε στην ευημερία», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού.

 

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι λίγους μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση βρέθηκε να αντιμετωπίζει μια σειρά από εισαγόμενες κρίσεις: την οργανωμένη εισβολή μεταναστών στον Έβρο, τις τουρκικές προκλήσεις στα ανατολικά και νότια σύνορά μας, την πανδημία, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας.

 

«Το πρόσημο είναι αναμφισβήτητα θετικό και πιστώνεται προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρά το μέγεθος και την ένταση των προβλημάτων, η κυβέρνησή μας ανταποκρίθηκε και εξακολουθεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια που θα ζήλευαν ισχυρότερα και καλύτερα οργανωμένα κράτη», τόνισε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας επιμέρους αναφορά στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση.

 

«Στο κοσμοϊστορικό ζήτημα της πανδημίας, δράσαμε ακαριαία στο ξεκίνημά της και καταφέραμε σχεδόν να αποφύγουμε το πρώτο και πιο δύσκολο κύμα της, όταν και τα όπλα αντιμετώπισης του κορονοϊού ήταν ελάχιστα. Με αποφασιστικότητα και ταχύτατους ρυθμούς συντελέστηκε μια κοσμογονία στο ΕΣΥ, ώστε να καταφέρουμε να αντισταθούμε, με την ηρωική στήριξη του προσωπικού του, στα επόμενα κύματα του κορονοϊού.

 

Παράλληλα, αναπτύξαμε ένα άψογο πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο αποδίδει καρπούς μέχρι και σήμερα, αν και υπονομεύτηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παράλληλα, η διαχείριση της πανδημίας επέτρεψε στην ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια και να μην καταρρεύσει από τη διάλυση του παραγωγικού ιστού. Και φροντίζουμε, με σχέδιο και μεθοδικότητα, να έχουμε το 2022 μια πολύ ισχυρή τουριστική περίοδο.

 

Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε μια σειρά από κλιματικές «βόμβες», όπως συμβαίνει σε όλη την υφήλιο. Με γενναιότητα και ειλικρίνεια παραδεχθήκαμε τα όποια λάθη και αδυναμίες εμφανίστηκαν στη διαχείρισή τους. Και δουλεύουμε για να τα ξεπεράσουμε και να μην επαναληφθούν», ανάφερε ο κ. Κικίλιας.

 

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «ο λαός να είναι βέβαιος ότι θα σταθούμε δίπλα του. Σε όλους, αλλά περισσότερο και με έμφαση στη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους, γιατί ανέκαθεν η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό κόμμα», ενώ συμπλήρωσε ότι «από όλες αυτές τις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις, κατάλαβαν όλοι πόσο δικαιώνεται η βασική μας ιδεολογική παρακαταθήκη: στην υγεία, την εκπαίδευση και την ασφάλεια, το Κράτος πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και έντονη παρουσία».

 

Αναφερόμενος δε στην αντιπολίτευση, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως «απέδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ανάγκες του λαού μας, είναι πλήρως ανέτοιμη να προσφέρει στο παρόν περιβάλλον των μεγάλων κρίσεων και προκλήσεων και δεν διαθέτει το πολιτικό βάρος να οδηγήσει την Ελλάδα με ασφάλεια στο μέλλον».

 

«Όπως είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο πρώτο υπουργικό του συμβούλιο το 1974: “Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος”. Και ο λαός μας έχει πια την εμπειρία να μην ξαναεμπιστευτεί μαθητευόμενους μάγους», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

 

 

Πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Τουρισμού.