29/05/2021 – Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, στη Σάμο, Φούρνους και Ικαρία

29/05/2021 – Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, στη Σάμο, Φούρνους και Ικαρία


29/05/2021 – Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, στη Σάμο, Φούρνους και Ικαρία

Την Σάμο, τους Φούρνους και την Ικαρία πρόκειται να επισκεφθεί το διήμερο της 30ης και 31ης Μαΐου η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ύστερα από πρόσκληση του Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη, η Υφυπουργός θα βρεθεί στα τρία νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του, ιδίως μετά το άνοιγμα του τουρισμού της χώρας.

 

Η επανεκκίνηση του τουρισμού της περιοχής και οι προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάδειξης των νησιών, μέσα από την στρατηγική προώθηση των δυνατοτήτων ειδικών μορφών τουρισμού, βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας της Υφυπουργού. Η βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για την ουσιαστική προώθηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών ιαματικού τουρισμού προς όφελος της τοπικής οικονομίας, η προώθηση της τοπικής κουζίνας, η ανάδειξη των δυνατοτήτων περιπατητικών διαδρομών αποτελούν κάποια από τα βασικά ζητήματα.

 

Παράλληλα, η Υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία εμβολιασμών στο νησί, μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” της Κυβέρνησης. Ένα πρόγραμμα το οποίο φέρνει σε πρώτο πλάνο την θωράκιση της νησιωτικής Ελλάδας, με έμφαση ιδίως στις περισσότερο απομακρυσμένες περιοχές. Στόχος η επικοινωνία της σπουδαιότητας που έχει ο εμβολιασμός για την προστασία της υγείας κάθε πολίτη αλλά και την ταχύτερη και με ασφάλεια επιστροφή στην πολυαναμενόμενη οικονομική και κοινωνική κανονικότητα, ιδίως με την προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό.

 

Κατά την επίσκεψή της στα νησιά, η Υφυπουργός μαζί με τον Βουλευτή θα συναντηθεί με εκπροσώπους των περιφερειακών και τοπικών αρχών αλλά και τους φορείς του τουριστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται εκεί, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που τους απασχολούν και οι πολιτικές Κυβέρνησης και Υπουργείου για την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερη ενημέρωση θα δοθεί στην Υφυπουργό ως προς την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή. Επιπλέον, η Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιο.

 

Το πρόγραμμα επίσκεψης της Υφυπουργού θα ολοκληρωθεί με επιτόπιες επισκέψεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, υψηλής πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Στο πλαίσιο αυτό, και με την προώθηση του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού να αποτελούν ειδικές μορφές τουρισμού στις οποίες η ίδια αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση, η Υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τοπικούς παραγωγούς αλλά και το Μουσείο Οίνου που λειτουργεί στο νησί της Σάμου.