29/06/2012: Συνάντηση Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη με πρωην Υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη

29/06/2012: Συνάντηση Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη με πρωην Υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη


29/06/2012: Συνάντηση Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη με πρωην Υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη

 

Τον χαρακτήρα παραλαβής-παράδοσης έλαβε η χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της Υπουργού κας Κεφαλογιάννη και του πρώην Υφυπουργού κ. Νικητιάδη με την παρουσία  συνεργατών τους.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο πρώην Υφουπουργός ενημέρωσε αναλυτικώς την κα Κεφαλογιάννη για 23 μεγάλες ενότητες για τις οποίες ο κ.Νικητιάδης υπογράμμισε ότι, κατά την εκτίμησή του, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος καθώς και να συνεχιστεί η πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Ανάμεσα στα θέματα που ανέλυσε ο κ.Νικητιάδης περιλαμβάνονται οι Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, η σημασία των VISA CENTERS , η στρατηγική αερομεταφορών που θα πρέπει να διαμορφωθεί, η κρουαζιέρα , το γιώτιγκ, το χωροταξικό του Τουρισμού και η ειδική υπηρεσία του ΕΣΠΑ που θα πρέπει να συσταθεί στο καινούργιο υπουργείο.

 

Ο κ.Νικητιάδης έδωσε το λόγο κατά την διάρκεια της συνάντησης και στους συνεργάτες του για να αναπτύξουν ότι  θέματα  έκρινε η υπουργός ότι έχριζαν διευκρινίσεων και τόνισε, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι στη διάθεσή της ηγεσίας του Υπουργείου για να βοηθήσουν σε όποια θέματα κριθεί αναγκαίο.

 

Μετά τη συνάντηση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ.Νικητιάδης δήλωσε:

« Ήταν για μένα στοιχειώδης υποχρέωση από τη στιγμή που μου το ζήτησε η κα Υπουργός να έρθω επισήμως με τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο για να παραδώσω επισήμως ότι φακέλους είχαμε καθώς και το πρωτόκολλο με όλα τα έγγραφα και την αλληλογραφία που είχαμε διεκπεραιώσει τα δύο χρόνια που ήμουνα στη θέση του Υφυπουργού.

 

Φρονώ ότι οι τελετές που συνήθως παρακολουθούμε παράδοσης-παραλαβής θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και να μην περιορίζονται σε ομιλίες και λογύδρια άνευ σημασίας και ουσίας. Ότι έγινε εδώ τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί περιουσία του Λαού μας και του Κράτους. Το ιστορικό ρεκόρ των 16.500.000 αφίξεων του 2011 ευχόμαστε να συνεχιστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είναι ρεκόρ της Ελλάδος. Οφείλουμε να το μεταφέρουμε στους επόμενους με ειλικρίνεια και σεβασμό.

 

Αν αύριο διαφωνήσουμε κάπου με την κα Κεφαλογιάννη αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να εύχομαστε να συνεχιστούν  όσα καλά  έγιναν. Δήλωσα στην ίδια ότι  εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε πάντα στην διάθεσή της για θέματα που κρίνουμε ότι συμβάλλουν στην Τουριστική Ανάπτυξη της χώρας μας ».