29/06/2022 – Ά. Γκερέκου για Δήμο Φυλής: Μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής

29/06/2022 – Ά. Γκερέκου για Δήμο Φυλής: Μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής


29/06/2022 – Ά. Γκερέκου για Δήμο Φυλής: Μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής

Η αποτελεσματικότερη τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής του Δήμου Φυλής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε χθες στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου, στο Δημαρχείο Φυλής με τους (από αριστερά), Πρόεδρο του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, τον Δήμαρχο Φυλής, Χρ. Παππού, και τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Προβολής, Γ. Αβράμη.

 
Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργειών για την αξιοποίηση των κρυμμένων θησαυρών της Αττικής και τη στήριξη των επιχειρηματιών της περιοχής, ήταν η επανατοποθέτηση και μετεξέλιξη του Δήμου Φυλής σε νέο, αειφόρο και εναλλακτικό προορισμό με έμφαση τον πεζοπορικό, αναρριχητικό, ιστορικό-πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.

 

 
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, Γιώργος Αβράμης, η Αντιδήμαρχος Φυλής, Ελένη Λιάκου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φυλής «Πάρνηθα», Γιώργος Μαυροειδής.

 

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στον Δήμο Φυλής.

 

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η περαιτέρω προβολή των σημαντικών μοναστηριών και των πεζοπορικών μονοπατιών ή αναρριχητικών διαδρομών που υπάρχουν στην Πάρνηθα, η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων αλλά και η μέγιστη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων δράσεων και φεστιβάλ, καθώς και οι βιοκλιματικά έξυπνες παρεμβάσεις στον ελεύθερο χώρο με τη δημιουργία οικοπάρκων και με έμφαση στην καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

 
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ παρακολούθησε, επίσης, σύντομο βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Φυλής και παρέλαβε μια περιεκτική πρόταση για την ανάδειξη του σε τουριστικό προορισμό της Αττικής.

 
Ο ΕΟΤ αρωγός στην προσπάθεια αλλαγής του brand name της περιοχής

 
Μετά τη λήξη της συνάντησης, η κα Γκερέκου δήλωσε: «Οι απίθανες κρυμμένες ομορφιές του Δήμου Φυλής, το μοναδικό οικοσύστημα, η βιοποικιλότητα και ο δασικός πλούτος της Δυτικής Πάρνηθας μπορούν να αναδείξουν την περιοχή ως έναν σημαντικό εναλλακτικό προορισμό της Αττικής για διάφορα είδη τουρισμού, όπως αθλητικό, θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό. Ο ΕΟΤ θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, την οποία θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στον τόπο και να αλλάξει το brand name της περιοχής».

 

Η κα Γκερέκου περιεργάζεται το γιορντάνι της αρβανίτικης φορεσιάς, που έλαβε ως δώρο από τον Δήμαρχο Φυλής, Χρ. Παππού.

 

Όπως συμφωνήθηκε, η συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα επαναληφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αυτή τη φορά στο κτήριο του ΕΟΤ.